14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo în intervalul 15 - 28 ianuarie

Prognoza meteo în intervalul 15 – 28 ianuarie

Admnistraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a transmis estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 15 – 28 ianuarie.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării.

Banat

Intervalul va fi caracterizat de alternanțe termice semnificative. În prima zi media regională a maximelor va fi de 6 grade, iar a celor minime de -1…0 grade- Va urma o zi mai rece, în care maximele nu vor mai trece de 2…3 grade, iar minimele vor fi în medie de -6 grade.

Încălzirea estimată pentru mijlocul săptămânii va însemna o creștere la peste 10 grade a temperaturilor maxime și la o medie de 2…5 grade pentru valorile minime. Vremea se va răci în perioada 19 – 22 ianuarie. Vor fi maxime în jurul a 2 grade și minime de -7…-4 grade, însă după această perioadă este posibilă o nouă încălzire. Temperaturile maxime vor fi în medie de 6…8 grade, iar cele minime de -2…0 grade.

Temporar vor fi precipitații în prima zi a intervalului, în perioada 18 – 20 ianuarie, iar cu o probabilitate destul de ridicată și după 23 ianuarie.

Crişana

În primele două zile media regională a maximelor va fi de 1…3 grade, iar a celor minime va fi mai scăzută în a doua noapte, când vor fi temperaturi de -8…-7 grade. Încălzirea estimată pentru mijlocul săptămânii va însemna o creștere la peste 10 grade (pe 18 ianuarie) a temperaturilor maxime.

Vremea se va răci în perioada 19 – 22 ianuarie, când vor fi maxime de 1…2 grade și minime de -8…-5 grade. După această perioadă este posibilă o nouă încălzire. Temperaturile maxime vor atinge o medie regională de 5…6 grade, iar minimele se vor situa în jurul a -2 grade.
Temporar vor fi precipitații la începutul săptămânii, în perioada 18 – 20 ianuarie, iar cu o probabilitate destul de ridicată și după 23 ianuarie.

Transilvania

Intervalul va fi caracterizat de alternanțe termice semnificative. În prima zi media regională a maximelor va fi de 5 grade, iar a celor minime de -2…0 grade. Va urma o răcire de scurtă durată în care temperaturile diurne nu vor mai trece de 1…2 grade, iar în noaptea de 16 spre 17 ianuarie, local va fi ger cu o medie a minimelor de -8 grade.

Încălzirea pentru mijlocul săptămânii va însemna o creștere a temperaturilor maxime până la o medie de 7…8 grade și minime ușor pozitive pe 19 ianuarie.

Ulterior vremea se va răci. În perioada 20 – 23 ianuarie, media temperaturilor maxime va fi de -2…0 grade, iar a celor minime de -12….-10 grade. După această perioadă este posibilă o nouă încălzire, Pe timpul zilelor sunt estimate maxime de 2…4 grade, iar noaptea valori în general de -5…-3 grade.
Temporar vor fi precipitații la începutul intervalului, în 19 și 20 ianuarie, iar cu o probabilitate destul de ridicată și după 23 ianuarie.

Maramureş

Și la nivelul acestei regiuni vor fi variații termice de la o zi la alta. În prima zi media regională a maximelor va fi de 3…4 grade, iar a celor minime de -3…-1 grad. Va urma o răcire de scurtă durată, în care temperaturile diurne nu vor mai trece de 1…2 grade.

În noaptea de 16 spre 17 ianuarie minimele vor scădea spre -8…-6 grade. Pe 18 ianuarie vremea se va încălzi semnificativ, astfel sunt posibile maxime termice de 7…8 grade.

În noaptea de joi spre vineri vor fi minime de 2…3 grade. Ulterior vremea se va răci, în perioada 20 – 23 ianuarie. Media temperaturilor maxime va fi de -1…0 grade, iar a celor minime de -10….-8 grade. După această perioadă este probabilă o nouă încălzire, astfel media temperaturilor maxime va fi de 3…4 grade, iar a celor minime de -4…-2 grade.
Temporar vor fi precipitații în 15 și 16 ianuarie și din nou în perioada 18 – 20 ianuarie, cu o probabilitate ridicată și după 23 ianuarie.

Moldova

În prima zi media regională a maximelor va fi de 3…4 grade, iar a celor minime de -3…-1 grad. Va urma o răcire de scurtă durată. Temperaturile diurne nu vor mai trece de 1…2 grade, iar în noaptea de 16 spre 17 ianuarie minimele vor scădea spre -8…-6 grade. Pe 18 ianuarie vremea se va încălzi semnificativ, astfel sunt posibile maxime termice de 5…7 grade.

În noaptea de joi spre vineri vor fi minime de 1…2 grade. Perioada 20 – 23 ianuarie, va fi mai rece, cu maxime termice în jurul a -2 grade și minime ce pot scădea la -10…-8 grade. O nouă încălzire este posibilă după 24 ianuarie. Media temperaturilor maxime va fi de 4…5 grade, iar a celor minime de -3…-2 grade.

Temporar vor fi precipitații în noaptea de 15 spre 16 ianuarie și din nou în perioada 18 – 20 ianuarie, iar cu o probabilitate destul de ridicată și după 23 ianuarie.

Dobrogea

În prima zi a intervalului, media maximelor va fi de 8…9 grade, iar a minimelor de 2…3 grade. Pentru scurt timp, vremea se va răci și se vor înregistra medii ale valorilor diurne de 6…7 grade. În noaptea de 16 spre 17 ianuarie valorile nocturne vor scădea spre -4…-3 grade. Pe 18 ianuarie vremea se va încălzi semnificativ. Sunt posibile maxime termice de 11…12 grade, iar în noaptea de joi spre vineri vor fi minime de 5…6 grade.

În perioada 20 – 23 ianuarie, valorile termice vor fi din nou în scădere, cu maxime termice în jurul a 1 grad și minime ce pot scădea spre o medie regională de -6…-5 grade, însă o nouă încălzire este posibilă după 24 ianuarie, când media maximelor va fi de 6…8 grade, iar a celor minime de -2…0 grade.
Temporar vor fi precipitații în noaptea de 15 spre 16 ianuarie. Probabilitate mai mare pentru precipitații va fi în jurul datei de 20 ianuarie.

Muntenia

În prima zi a intervalului, media maximelor se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar a minimelor de -1…0 grade. Pentru scurt timp, vremea se va răci și se vor înregistra medii regionale ale valorilor diurne de 5 grade.

În noaptea de 16 spre 17 ianuarie valorile nocturne vor scădea spre -6 grade. Pe 18 ianuarie se estimează o încălzire semnificativă a vremii și astfel, vor fi posibile maxime termice de 9…10 grade. În noaptea de joi spre vineri minime de 0…2 grade.

În perioada 20 – 23 ianuarie, temperatura aerului va fi din nou în scădere, cu maxime în jurul a 1 grad și minime ce pot scădea la -8 grade. O nouă încălzire este posibilă după 24 ianuarie, când media maximelor va fi de 8…9 grade, iar a celor minime de -2…-1 grad.

Temporar vor fi precipitații în noaptea de 15 spre 16 ianuarie, iar ulterior, probabilitate mai mare pentru precipitații va fi în jurul datei de 20 ianuarie.

Oltenia

În primele zile ale intervalului, media maximelor va fi de 4…6 grade, iar a minimelor, cu variații mari de la o noapte la alta, de -7…-1 grad. Pe 18 ianuarie vremea se va încălzi. Vor fi posibile maxime termice de 6…7 grade, iar în noaptea de joi spre vineri vor fi minime de -1…0 grade.

În perioada 20 – 23 ianuarie, valorile termice vor fi din nou în scădere, cu maxime termice în jurul a 1 grad și minime ce pot scădea spre o medie regională de -8…-7 grade.

O nouă încălzire este posibilă după 24 ianuarie, când media maximelor va fi de 8…10 grade, iar a celor minime de -1…0 grade.
Temporar vor fi precipitații în noaptea de 15 spre 16 ianuarie. Probabilitate mai mare pentru precipitații va fi în intervalul 19…21 ianuarie.

La munte

În prima zi a intervalului, media maximelor se va situa în jurul valorii de -1 grad, iar a minimelor de -9…-8 grade. Pentru scurt timp, vremea se va răci și se vor înregistra medii regionale ale valorilor diurne de -8 grade, iar în noaptea de 16 spre 17 ianuarie valorile nocturne vor scădea spre -12 grade.

Pe 18 ianuarie se estimează o încălzire semnificativă a vremii și astfel, vor fi posibile maxime termice de 3…4 grade, iar în noaptea de joi spre vineri minime de 0…1 grad.

În perioada 20 – 22 ianuarie, temperatura aerului va fi din nou în scădere, cu maxime termice în jurul a -8 grade și minime ce pot scădea spre o medie regională de -13 grade. O nouă încălzire este posibilă după 23 ianuarie, când media maximelor va ajunge la 0…1 grad, iar a celor minime de -5…-4 grade.
Temporar vor fi precipitații pe aproape tot parcursul intervalului, dar cu probabilitate mai mare în data de 16, 19 și după 24 ianuarie.

Citeşte şi: O nouă ediție a Programului de titluri de stat Tezaur

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS