18.3 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBărbat reţinut de poliţie după ce a abandonat pe stradă cinci căţei nou-născuţi

Bărbat reţinut de poliţie după ce a abandonat pe stradă cinci căţei nou-născuţi

Un bărbat a fost reţinut pentru 24 de ore după ce a abandonat pe o stradă din municipiul Buzău cinci pui de câine în vârstă de trei-patru zile, scrie News.ro.

Poliţiştii buzoieni au fost sesizaţi de o persoană că un bărbat a abandonat puii pe stradă. Persoana care a făcut sesizarea a luat puii acasă, cu intenţia de a apela la un medic veterinat pentru a le acorda ingrijire de urgenţă.

Poliţiştii de la Biroul pentru Protecţia Animalelor au stabilit că puiii, în vârstă de trei-patru zile, aparţineau, alături de alţi cinci pui, unei căţele care trăieşte în curtea bărbatului.  

Având în vedere că puii depindeau în totalitate de mamă şi că temperaturle erau negative, poliţiştii au demarat cercetări, sub coordonarea parchetului, pentru săvârşirea infracţiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor. Totodată, aceştia au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore a bărbatului care i-a fi abandonat. 

Căţeii abandonaţi au fost luaţi împreună cu mama şi cu ceilalţi cinci  pui şi au fost  plasaţi într-un adăpost de animale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS