12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateConducerea CAS Maramureș, acuzată de luare de mită

Conducerea CAS Maramureș, acuzată de luare de mită

Directorului general și directorului executiv al Direcției relații contractuale din cadrul Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Maramureș au fost puși sub control judiciar de către Direcția Națională Anticorupție (DNA) pentru luare de mită, informează Agerpres.

Procurorii DNA Baia Mare au luat măsura controlului judiciar pentru 60 de zile pe numele lui Carmen Eleonora Prodan, director general al Casei de Asigurări de Sănătate Maramureș, pentru săvârșirea a opt infracțiuni de luare de mită, din care trei săvârșite în formă continuată.

Aceeași măsură a fost luată și pentru Camelia Rodica Stretea, director executiv al Direcției relații contractuale din cadrul CAS Maramureș, pentru săvârșirea a cinci infracțiuni de luare de mită, din care două săvârșite în formă continuată.

Potrivit procurorilor, în perioada septembrie – decembrie 2023, Carmen Eleonora Prodan și Camelia Rodica Stretea ar fi primit de la mai multe persoane (oameni de afaceri și manageri de spitale) foloase necuvenite și sume de bani necuantificate până în prezent, pentru îndeplinirea atribuțiilor de serviciu referitoare la încheierea și derularea în bune condiții a unor contracte încheiate de diferite societăți comerciale și unități sanitare cu instituția pe care o conduceau.

În acest caz, și alte persoane sunt urmărite penal.

Percheziții domicilare în dosar

Cât se află sub control judiciar, cele două inculpate trebuie să respecte o serie de obligații, între care: să nu depășească limita teritorială a județului Maramureș decât cu încuviințarea prealabilă a organului judiciar (procuror, judecător de cameră preliminară, instanța de judecată) și să nu exercite profesia, meseria sau să nu desfășoare activitatea în exercitarea căreia au săvârșit fapta.

Celor două li s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, joi au fost efectuate percheziții domiciliare în șase locații, situate pe raza județului Maramureș.

Citește și: Protestul fermierilor din Vama Calafat a luat sfârșit

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS