13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateHoții care au furat un seif dintr-un apartament din București au fost prinși

Hoții care au furat un seif dintr-un apartament din București au fost prinși

Patru bărbaţi au fost reţinuţi de poliţiştii din Capitală, fiind acuzați de furtul unui seif cu bijuterii, ceasuri de lux şi ceasuri vechi, dintr-o locuinţă din Sectorul 4. Unul dintre ei este nepotul păgubașului. Ceasurile și bijuteriile au fost găsite la un amanet, scrie News.ro.

Nepotul bărbatului păgubit este suspectat că s-a înţeles cu alţi trei bărbaţi şi ar fi înscenat un accident cu maşina victimei, timp în care seiful a fost furat, golit şi aruncat într-un lac de acumulare din municipiul Mihăileşti, judeţul Giurgiu. Prejudiciul este de aproximativ 70.000 de euro.

Serviciul de Investigaţii Criminale Sector 4 au pus în executare joi două mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, într-un dosar penal deschis pentru furt calificat, prejudiciul fiind de aproximativ 70.000 de euro.

Accident înscenat pentru a fura seiful

Secţia 14 Poliţie a fost sesizată, în 6 ianuarie, de către un bărbat, că, în aceeaşi zi, din locuinţa sa situată în Sectorul 4 i-ar fi fost sustras un seif metalic. Acesta conţinea bijuterii, ceasuri de lux, ceasuri vechi de valoare şi mai multe sume, în lei şi valută, precum şi diverse acte.

În urma cercetărilor s-a stabilit că fapta ar fi fost săvârşită de patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 25 şi 40 de ani.

”Probatoriul administrat a relevat faptul că, la data de 6 ianuarie 2024, bărbatul de 26 de ani, după o înţelegere prealabilă cu ceilalţi trei bănuiţi, privind înscenarea unui accident cu autoturismul victimei, s-ar fi deplasat la locuinţa acesteia, din Sectorul 4, moment în care, bărbatul de 40 de ani ar fi înscenat accidentul şi ar fi sunat victima, chemând-o la maşină. Ulterior, bănuiţii s-ar fi deplasat într-o localitate din judeţul Ilfov, unde ar fi tăiat seiful, apoi şi-ar fi însuşit bunurile şi documentele din interior, celelalte fiind aruncate într-un lac de acumulare dintr-un judeţ apropiat”, a arătat poliţia.

Bunurile sustrase, vândute la amanet

Miercuri, au fost puse în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară, fiind identificate şi ridicate ceasurile şi documentele sustrase din seif.

De asemenea, a fost identificată o societate comercială la care bănuiţii ar fi introdus bunurile sustrase, în regim de amanet.

Suspecţii au fost duşi la audieri, iar ulterior au fost reţinuţi pentru 24 de or. Vor fi prezentaţi magistraţilor cu propunere legală.

Potrivit unor surse judiciare, unul dintre suspecţi este Gavrilă Eugen Alexandru, de 26 de ani, nepotul persoanei vătămate.

Citește și: Tânăr de 23 de ani, reținut în cazul furtului de bijuterii de la Târgu Jiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS