15.1 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateProtest masiv al transportatorilor şi fermierilor români

Protest masiv al transportatorilor şi fermierilor români

Fermierii și transportatorii români vor bloca astăzi mai multe drumuri naționale. Ei vor să meargă în coloană, cu sute de tractoare şi camioane, cu cel mult 10 kilometri pe oră, ca să atragă atenţia asupra problemelor pe care le au.  Transportatorii și fermierii sunt nemulțumiți de scumpirile asigurărilor RCA şi cer fonduri europene. 

Au fost anunţate proteste în oraşele mari din ţară, precum Bacău, Suceava, Sibiu și Timișoara, dar şi în Capitală. Doar în Cluj Napoca, peste o sută de camioane vor participa la protest, conform observatornews.ro

Astăzi, începând cu ora 10.00, acestea vor merge spre Cluj din Gilău pe DN1, drum pe care circulă zilnic 60.000 de maşini. Transportatorii și fermierii din zona Moldovei au anunțat că vor circula cu viteză redusă în semn de protest şi la Buzău. Doar că că mulți nu pot ieși cu utilajele din baze, din cauza zăpezii.

Mai multe ferme din tara noastra sunt în prag de faliment. Asta pentru ca au datorii către furnizori, dar si din cauza costurilor de producție majorate și a prețurilor scăzute la produsele agricole.

Zeci de camioane, în drum spre București

În această dimineaţă, peste 50 de camioane au plecat de la Vâlcea spre București. Revendicările transportatorilor se referă la mărirea pragului indemnizației de deplasare neimpozabile a șoferilor pe intern și extern; acciză motorină; concurență neloială cu companiile care nu dețin RCA și licențe; e-Transport (GPS pe camioane); taxa de drum; beneficii și fonduri europene; tichete pentru camioane electrice; beneficii șoferi ca cei din construcții; nereguli cântare vămi; timpi așteptare vămi; probleme containere port, potrivit presei locale.

Transportatorii au anunțat public faptul că nu doresc să blocheze circulația sau să creeze un haos în Capitală, ci vor circula cu viteză redusă, dar totul într-un mod cât se poate de civilizat.

Citeşte şi: Mary Donaldson va deveni duminică regină a Danemarcei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS