13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreședintele Klaus Iohannis a făcut publică lista cadourilor primite

Președintele Klaus Iohannis a făcut publică lista cadourilor primite

Președintele Klaus Iohannis a făcut publică lista cadourilor primite, după 3 turnee în America de Sud, Asia și cel mai recent- Africa.

Între acestea un ceas de birou un set arăbesc de cafea o geantă de rafie sau un scaun în formă de furnicar. Cele 44 de daruri au fost evaluate la aproximativ 7.600 de euro. Acestea vor rămâne în patrimoniul statului, conform stirileprotv.ro.

Preşedintele s-a întors cu cele mai multe daruri din turneul făcut recent în patru state africane.

Potrivit administrației prezidențiale, oficialii care l-au primit pe Klaus Iohannis i-au oferit un tablou cu doi lei în mediul lor natural evaluat la 420 de euro și o cutie din lemn cu trei sertare cu elefanţi sculptați. Din Kenya, şeful statului a plecat şi cu un scut al tribului Masai, confecționat manual, din piele și blană. Tot din Africa s-a întors acasă cu un cufăr maro și cu o geantă de rafie.

În aprilie, președintele a stat nouă zile în Brazilia, Chile și Argentina. De aici a apărut pe lista darurilor un scaun în formă de furnicar.

Ceas primit de șeful statului după vizita în Emiratele Arabe Unite

Cel mai scump cadou ajuns la Cotroceni este însă un ceas primit de șeful statului după vizita în Emiratele Arabe Unite. Obiectul evaluat la 860 de euro este confecționat din argint și este placat cu aur. Probabil cunoscând pasiunile președintelui, cineva i-a oferit şi mingi de minigolf din porțelan.

Administrația prezidențială nu a anunţat dacă șeful statului a ales să păstreze o parte dintre daruri. Potrivit legii, un demnitar poate să facă asta dacă darurile sunt mai ieftine de 200 de euro. În caz contrar, este nevoit să achite diferența estimată.

Deplasările președintelui au fost intens comentate

Şi deplasările președintelui au fost intens comentate mai ales ca administrația prezidențială a refuzat să precizeze costurile în condiţiile în care șeful statului folosește în vizitele externe un avion considerat de lux.

Într-un răspuns oferit agenției naționale de știri, administrația prezidențială a arătat că cele 34 de deplasări externe ale lui Klaus Iohannis s-au ridicat anul trecut la 41 de milioane de lei.

Citeşte şi: Charles Michel, preşedintele Consiliului European, va candida la alegerile europarlamentare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS