10.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Un imam împușcat mortal în faţa moscheii din Newark

(VIDEO) Un imam împușcat mortal în faţa moscheii din Newark

-

Oficialii americani au anunţat că un imam împușcat în fața moscheii sale din Newark, miercuri dimineață, a murit din cauza rănilor.

Împușcătura a fost raportată la Masjid Muhammad-Newark, pe South Orange Avenue și Camden Street, în jurul orei 6:15 a.m. Victima, identificată ca imam Hassan Sharif, a fost transportată la Spitalul Universitar în stare critică. El a fost declarat decedat mai târziu miercuri după-amiază, potrivit oficialilor. Când polițiștii au ajuns la fața locului, l-au găsit pe Sharif întins în parcare, cu multiple răni de armă, la 3 metri de intrarea în moschee. Avea răni de glonț în abdomen și brațul stâng, potrivit abc7ny.com.

Oficialii spun că nu știu care a fost motivul împușcăturii, dacă a fost unul, dar spun că nu pare a fi un act motivat de părtinire sau terorism intern. „Impactul asupra comunității al acestui tip de infracțiuni deosebit de groaznice nu poate fi subestimat”, a spus procurorul interimar din comitatul Essex, Theodore Stephens.

Locuitorii din zonă sunt şpcaţi

Oamenii din zonă cred că această împușcătură nu a avut nimic de-a face cu criza din Orientul Mijlociu sau cu prejudecățile etnice sau religioase. În schimb, ei dau vina pe criza continuă a violenței din cartier. „Infracțiunea din această zonă trebuie să înceteze”, a spus Paulette Williams, rezidentă din Newark. „Este ridicol. Am plecat de aici. Mă mut într-un alt stat. Nu mai suport.”

Daud Haqq, președintele Consiliului Tri-State Imams, este zguduit în special de moartea prietenului său. „Ma doare inima cu adevărat din cauza lui”, a spus Haqq, înainte de a pune la îndoială motivul: „Nu ți-e frică să ataci un imam, ce zici de musulmanul obișnuit?”

Procurorul interimar din Essex, Theodore Stephens, a promis că va primi niște răspunsuri pentru comunitatea tulburată. „Împărtășim durerea dumneavoastră. Promitem să folosim toate resursele pentru a ne asigura că această crimă odioasă este rezolvată”.

Imamul era iubit în comunitate

Pe măsură ce s-a răspândit vestea că Sharif a fost împușcat, unii dintre cei care l+au cunoscut au alergat la moscheea sa. „M-am ridicat din pat și am condus din South Jersey, doar ca să spun o rugăciune pentru el”, a spus Aneesah Abdullah, prieten al lui Sharif. „Era o ființă minunată. Nu am nimic negativ de spus despre el și nu cred că cineva din comunitate o va face. A făcut totul pentru biserici, moschei și sinagogi. Nu-i păsa de ce religie ești, ajuta pe toată lumea. Nu era rasist.”

Sharif a fost și ofițer de securitate a transporturilor la Aeroportul Internațional Newark Liberty din 2006. „OTS servesc diverse populații de călători pentru a asigura sistemele de transport ale națiunii. Suntem profund întristați să aflăm despre trecerea lui în nefiinţă și transmitem condoleanțe familiei, prietenilor și colegilor săi”, a declarat un purtător de cuvânt al TSA într-un comunicat.

Guvernatorul Phil Murphy a cerut sprijinul cetăţenilor pentru prinderea atacatorului. „Într-un moment în care comunitatea musulmană este îngrijorată de o creștere a incidentelor și a crimelor părtinitoare, vreau să asigur comunitatea musulmană și oamenii de toate credințele că vom face tot ce ne stă în putere pentru a menține toți locuitorii în siguranță. Împușcarea este în curs de anchetă. O recompensă de 25.000 de dolari este acum oferită oricui vine cu informații despre acest atac“.

Citeşte şi: (VIDEO) Două explozii au ucis aproape 100 de oameni la comemorarea comandantului ucis Soleimani. Iranul jură răzbunare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Craiova devine capitala mondială a teatrului. Începe cea mai...

Începând de astăzi, 16 mai, timp de 10 zile,...

ȘTIRI GdS