15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateStandardul de viață al britanicilor, în cădere liberă

Standardul de viață al britanicilor, în cădere liberă

Un studiu al Fundației Think Tank Resolution arată că britanicii riscă să aibă în câțiva ani cea mai gravă scădere a nivelului de trai „cel puțin din anii 1950” până în prezent, scrie News.ro.

Cele mai modeste familii „ar urma să experimenteze (în următoarele luni) scăderi suplimentare ale veniturilor, din cauza creșterii impozitelor, a încetării asistenței oferite de Regat și a creșterii costului cu locuințele”, indică organizația.

Politica monetară a Băncii Angliei, dusă pentru a calma inflația a afectat familiile de britanici în special prin creșterea plăților ipotecare lunare, arată think tank-ul. Deși au existat ușoare îmbunătățiri, majoritatea indicatorilor financiari ai familiilor rămân la niveluri care sunt mult mai îngrijorătoare decât acum doi sau mai mulți ani.

Deși salariile medii cresc, sunt oameni care nu au primit o creștere salarială și care vor fi mult mai puțin capabili să facă față creșterii prețurilor. În mod similar, cineva care și-a refinanțat ipoteca în ultimele luni și și-a văzut ratele dublate. Sau cei care care au fost nevoiți să semneze un nou contract de închiriere, se va confrunta cu o creștere mai mare a chiriei. Aceștia sunt cei mai vulnerabili, pe măsură ce criza costului vieții continuă, mai arată raportul.

Citește și: Un hoț a furat o bicicletă fără să știe că îl văd jandarmii

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS