19.8 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateGorj: Percheziții și acțiuni finalizate cu peste 260 de kilograme de articole pirotehnice confiscate de polițiști

Gorj: Percheziții și acțiuni finalizate cu peste 260 de kilograme de articole pirotehnice confiscate de polițiști

În baza planului de acțiune “Pirotehnic 2023-2024” și a cercetărilor efectuate într-un dosar penal, polițiști din cadrul I.P.J. Gorj – Biroul Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Serviciul de Investigații Criminale și Serviciul Criminalistic, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au pus ieri în executare două mandate de percheziție domiciliară, pe raza municipiului Târgu Jiu, fiind efectuate două percheziții la imobilele utilizate de un tânăr de 27 de ani, din localitate, pentru depozitarea de articole pirotehnice tip baterii de artificii, în vederea comercializării acestora. Au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 19 articole pirotehnice tip baterii de artificii, din categoria F2, cu o greutate totală 60 kg, în valoare totală de 4.000 de lei.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuarea de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept.

Un bărbat a fost prins în zona parcării unui supermarket cu 10 baterii de artificii într-o autoutilitară

La aceeași dată, s-au deplasat în municipiul Târgu Jiu, în zona parcării unui supermarket, unde au constatat că un bărbat de 46 de ani, din localitate, deținea fără drept și fără a fi autorizat, în interiorul unei autoutilitare, 7 baterii de artificii cu 49 focuri, și 3 baterii de artificii cu 36 focuri fiecare, toate din categoria F2.

Astfel, toate cele de 20 kg de articole pirotehnice au fost ridicate până la finalizarea cercetărilor.
În cauză se continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunii de efectuarea de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept.

În baza aceluiași plan de acțiune, polițiști din cadrul Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase s-au deplasat la un punct de lucru ce aparține unei societăți comerciale, din Târgu Jiu, ocazie cu care au identificat o femeie de 37 de ani, din localitate, în timp ce oferea spre vânzare articole pirotehnice din categoria F2, interzise la deținere și comercializare, fiind identificate 9 baterii de artificii.

Articolele pirotehnice în cantitate totală de aproximativ 20 kg, au fost ridicate până la finalizarea cercetărilor.

S-a întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni.

Alte 120 kilograme de materiale pirotehnice, confiscate de la o societate comercială

De asemenea, polițiști din cadrul Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase și Serviciului de Investigare a Criminalității Economice ca urmare a verificărilor efectuate în cadrul planului național „Pirotehnic 2023-2024”, s-au deplasat la un punct de lucru din Târgu Jiu, aparținând unei societăți comerciale, administrate de un bărbat de 52 de ani, din municipiul București, ocazie cu care au fost identificate ca fiind expuse spre vânzare mai multe articole pirotehnice ce aparțin categoriei F2 și F1, neinscripționate în limba română. Articolele identificate, în cantitate totală de 120 kg, au fost ridicate de polițiști până la finalizarea cercetărilor.

Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni.

Dosare penale pentru operațiuni cu articole pirotehnice

Tot ieri, polițiști de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu în zona Pieței Centrale din localitate, au identificat un localnic de 33 de ani, care efectua acte de comerţ cu articole pirotehnice, în alte locuri decât cele autorizate, fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor articole pirotehnice din mai multe clase, în valoare de aproximativ 5.000 lei.

S-a întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept.

Totodată, polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Târgu Cărbunești au acționat conform planului național „Pirotehnic 2023-2024”, ocazie cu care au identificat un tânăr de 23 de ani, din comuna Turburea, în timp ce încerca să comercializeze fără a deține autorizație, pe raza comunei Jupânești, 4 baterii de artificii cu 100 de focuri fiecare, în greutate totală de 20 kg, acestea făcând parte din categoria F2, articole pirotehnice interzise la deținere și comercializare.

Materialele pirotehnice au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.
A fost întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de efectuarea de operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept.

Citește și: Loteria Română suplimentează fondul de câştiguri pentru Tragerile Speciale Loto de Anul Nou

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS