17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSe scumpesc din nou țigările

Se scumpesc din nou țigările

Creșterea accizelor la produsele din tutun, care va fi operată de la 1 ianuarie, va scumpi din nou țigările vândute în România. Prețul unui pachet de țigări obișnuite va crește cu un leu, după majorarea accizelor.(sursa:economica.net)

Se scumpesc din nou țigările. Cu cât vom plăti mai mult

De la 1 ianuarie cresc și accizele la țigarete. Potrivit Ministerului Finanțelor, accizele sunt, de la 1 ianuarie, de 673 de lei pentru 1.000 de țigarete, în creșere de la nivelul de 626 de lei pentru 1.000 de țigarete, nivel care este în vigoare scum, și care a fost stabilit în apriliie 2023.

Companiile producătoare de țigarete din România au refuzat să comenteze legat de noul nivel al accizelor și să spună cu cât se vor scumpi, dar surse din piață ne-au spus că prețul unui pachet de țigări obișnuite va crește cu un leu, după majorarea accizelor.

Deja țigările s-au scumpit destul de mult în România. Jorge Araya, Director al Ariei Europa de Sud – Est în cadrul BAT spunea în vară că accizele și prețurile țigaretelor din România sunt cele mai mari din UE raportate la puterea de cumpărare, și că, în toate țările învecinate României, țigările pot fi cumpărate la aproximativ jumătate din preț, contrabanda fiind foarte profitabilă.

De altfel, conform unui studi realizat de compania de cercetare Novel, media anuală a contrabandei cu ţigarete a crescut în acest anîn România cu peste un punct procentual, până la 8,2% din totalul consumului, comparativ cu 7,1% în 2022.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS