12.6 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateIncident major la petrecerea de Crăciun Airbus Atlantic: Peste 700 de angajați afectați de intoxicație alimentară

Incident major la petrecerea de Crăciun Airbus Atlantic: Peste 700 de angajați afectați de intoxicație alimentară

Peste 700 de angajați ai Airbus Atlantic din vestul Franței se confruntă cu stări de vărsături și diaree după participarea la petrecerea de Crăciun a companiei. Peste 2.600 de persoane au luat parte la pettrecre, potrivit autorităților sanitare din Franța, citate de BBC. Airbus a declarat inițial că doar „în jur de 100” de angajați s-au îmbolnăvit.

Lucrătorii de la filiala grupului aerospațial au acuzat simptome grave, iar ancheta a fost demarată pentru a identifica sursa intoxicației alimentare în masă. Compania Airbus a afirmat că va coopera cu autoritățile sanitare pentru a identifica cauzele și pentru a preveni astfel de incidente în viitor.

Meniul petrecerii a inclus delicatese precum foie gras, scoici, homar și deserturi rafinate. Participanții au prezentat „semne clinice de vărsături sau diaree,” conform Agence Régionale de Santé (ARS). O anchetă detaliată va investiga sursele posibile ale intoxicației.

Airbus Atlantic este o filială importantă a Airbus, cu aproximativ 15.000 de angajați în cinci țări. În contextul incidentului, compania aerospațială reiterează angajamentul său pentru siguranța angajaților și colaborarea totală cu autoritățile pentru clarificarea situației.

Citește și: Cutremur în zona seismică Vranceea


ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS