19.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSenatoarea USR Anca Dragu, propusă guvernator al Băncii Naționale a Republicii Moldova

Senatoarea USR Anca Dragu, propusă guvernator al Băncii Naționale a Republicii Moldova

Senatoarea USR Anca Dragu, propusă guvernator al Băncii Naționale a Republicii Moldova.

Președintele Parlamentului de la Chișinău, Igor Grosu, a anunțat că o va propune pe Anca Dragu pentru acest post, în ședința Parlamentului din 22 decembrie. Anunțul vine la doar o zi după ce Octavian Armașu a fost demis de Legislativ din funcția de șef al băncii centrale, transmite newsmaker.md.

„Azi, în plenul Parlamentului, o voi propune pentru funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei pe Anca Dragu. (…) Am toată încrederea că Anca Dragu va construi o Bancă Națională a Moldovei independentă și integră”, a anunțat Igor Grosu.

Potrivit șefului Legislativului, Anca Dragu are o experiență „importantă” în sectorul financiar-bancar și în politici publice și aderare la UE. Potrivit lui, Anca Dragu a lucrat mai mult de 15 ani în cadrul Băncii Naționale a României și al Fondului Monetar Internațional și a fost ministru al finanțelor publice în Guvernul României. În 2020 a fost aleasă președinte al Senatului României.

Liderul USR, Cătălin Drulă, se declară convins că Anca Dragu își va aduce contribuția la parcursul european al Republicii Moldova.

Citește și: Restricţii de circulaţie pe DN7, în perioada Crăciunului

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS