17.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdministratorul societăţii care realiza lucrarea la internatul din Odorheiu Secuiesc, pus sub control judiciar

Administratorul societăţii care realiza lucrarea la internatul din Odorheiu Secuiesc, pus sub control judiciar

Laszlo Szilveszter Sandor, administratorul societăţii care realiza lucrări la internatul Liceului „Tamasi Aron” din Odorheiu Secuiesc, a fost pus sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Magistraţii au respins propunerea de arestare a patronului firmei care realiza lucrările de racordare la reţeaua de canalizare a internatului al cărui perete s-a prăbuşit. În urma acestei tragedii un elev a murit și alte trei adolescente au fost rănite. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru procuror.

Marţi, în urma audierii mai multor persoane, faţă de administratorul firmei  a fost luată măsura reţinerii, pentru 24 de ore. Bărbatul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă

Adminsitratorul recunoaște că el a dat ordinul de lucru

Conform anchetatorilor, bărbatul a coordonat în mod nemijlocit lucrările de excavaţie şi nu a respectat cotele prevăzute în proiect.

De asemenea, a dispus angajaţilor să sape până în partea de jos a fundaţiei, peste 2 metri, deşi adâncimea maximă prevăzută în proiect era de maxim 1,10 metri, faţă de cota terenului actual înaintea începerii lucrărilor, susţin surse apropiate anchetei.

Întrebat cine a decis să se sape până în fundaţie, bărbatul a admis că el a fost cel care a luat această decizie şi că voia să termine mai repede lucrarea, pentru că venea iarna. El a afirmat că a dat ordin pentru realizarea săpăturilor, luni, iar acestea au fost făcute cu un excavator şi că nu ştia că în interiorul clădirii erau elevi.

Muncitorul care a săpat a povestit că a văzut cum de sus cade o bucată de tencuială, iar apoi, în doar câteva secunde, întreg zidul s-a prăbuşit, a declarat acesta, marţi, în faţa jurnaliştilor.

Conform autorizaţiei de construire emise de Primăria Odorheiu Secuiesc, muncitorii nu aveau voie să facă săpături la mai puţin de doi metri de imobil.

Tot marţi, şeful Inspectoratului de Stat în Construcţii, Paul Racoviţă, a declarat că orice incident de acest fel poate fi evitat dacă se respectă normativele.

Citește și: Mira și Raluka & Balkanic Project vin la Craiova, de Revelion

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS