23.9 C
Craiova
marți, 18 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinisterul de Finanțe pune în vânzare titluri de stat Tezaur

Ministerul de Finanțe pune în vânzare titluri de stat Tezaur

Românii pot cumpăra de azi titluri de stat Tezaur, cu scadenţă de 1 şi 3 ani, cu dobânzi anuale de 6,10% şi, respectiv, 7,10%, anunță Ministerul de Finanţe.

Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu şi sunt în forma dematerializată, potrivit unui comunicat remis luni de MF. Titlurile de stat pot fi cumpărate:

Între 18 decembrie 2023 – 11 ianuarie 2024 online, numai de persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităţilor Trezoreriei Statului, conform digi24.ro.

Dobânda titlurilor este anuală

Operaţiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat Tezaur, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Între 18 decembrie 2023 – 12 ianuarie 2024 de la sediul unităţilor Trezoreriei Statului.

Între 18 decembrie 2023 – 11 ianuarie 2024 în mediul urban şi 18 decembrie 2023 – 10 ianuarie 2024 în mediul rural, prin subunităţile poştale ale CN Poşta Română. Dobânda titlurilor este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni.

Românii au investit peste 12 miliarde de lei în titluri de stat

Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri, precizează ministerul. Titlurile pot fi cumpărate de persoane fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obţinute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile. Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice.

De la începutul anului 2023 până în prezent, în cele 11 ediţii ale programului, românii au investit peste 12 miliarde de lei în titluri de stat, mai arată comunicatul MF.

Citeşte şi: Olaf Scholz anunță că are din nou Covid

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS