20.5 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRudy Giuliani, condamnat să achite o sumă colosală pentru defăimarea a două femei

Rudy Giuliani, condamnat să achite o sumă colosală pentru defăimarea a două femei

Rudy Giuliani, fostul avocat personal al lui Donald Trump, a fost obligat vineri să plătească peste 148 de milioane de dolari pentru defăimarea a doi agenţi electorali în timpul alegerilor prezidenţiale din 2020, relatează sâmbătă AFP conform Agerpres.

Avocaţii lui Ruby Freeman şi ai fiicei sale, Wandrea ”Shaye” Moss, doi agenţi electorali din statul Georgia (sud-est), ceruseră tribunalului federal din Washington cel puţin 24 de milioane de dolari pentru fiecare.

Însă, juriul le-a acordat fiecăruia o despăgubire de aproape 17 milioane de dolari, 20 de milioane de dolari pentru prejudiciu moral şi o sumă totală de 75 de milioane daune şi interese, a precizat presa americană.

„Absurditatea acestei sume nu face decât să sublinieze absurditatea întregii proceduri”, a răspuns Giuliani într-o declaraţie pentru jurnalişti în momentul în care a părăsit tribunalul, sugerând că va face recurs.

„Sunt deci încrezător că, atunci când acest caz va ajunge în faţa unei instanţe corecte, el va fi anulat foarte repede”, a adăugat el.

Giuliani, mari probleme financiare

Cunoscut că se află într-o mare dificultate financiară, Rudy Giuliani este, de asemenea, urmărit în justiţie de o firmă de avocatură pe care a reprezentat-o timp de câţiva ani şi care cere să i se achite datorii de 1,3 milioane de dolari.

Pe baza unei înregistrări video în care mama şi fiica ei îşi înmânau un obiect – care s-a dovedit a fi o tabletă de mentă – în timpul numărării buletinelor de vot, fostul primar şi fostul procuror al New York-ului a susţinut că cele două au schimbat un stick USB „ca şi cum ar fi fost doze de heroină sau de cocaină” pentru a falsifica rezultatele.

Reclamantele, ambele de culoare, au povestit cum acuzaţiile lui Giuliani, preluate de Donald Trump pe reţelele sale de socializare, le-au adus un val de insulte şi ameninţări, adesea de natură rasistă.

Citește și: A murit la 19 ani, după ce mașina în care se afla a intrat într-un copac

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS