20.6 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePolițistul din Sălaj care consuma și vindea droguri a fost dat afară din Poliție

Polițistul din Sălaj care consuma și vindea droguri a fost dat afară din Poliție

Polițistul din Sălaj care consuma și vindea droguri a fost dat afară din Poliție. După o cercetare disciplinară, acesta a recunoscut într-un rechizitoriu întocmit de procurorii DIICOT că a consumat și cumpărat în mod repetat substanțe psihoactive.

Polițistul a fost chiar cercetat penal într-un dosar în care agentul Mihai Brândușe a fost acuzat de procurorii DIICOT Sălaj de infracțiunea de omisiunea sesizării.

Procurorii de la DIICOT Sălaj l-au acuzat pe polițistul Brândușe Mihai Alexandru că deși știa că în jurul său se consumă și se vând droguri (12 acte materiale), acesta deși este polițist nu a sesizat organele de urmărire penală.

Punctul de vedere al IPJ Sălaj

„Agentul de poliție Brîndușe Mihai Alexandru, care își desfășura activitatea în cadrul Poliției Orașului Jibou, a fost cercetat penal de DIICOT Sălaj. Polițistul, începând cu data de 11 iulie 2022, acesta a fost pus la dispoziția unității până în prezent.

Agentul de poliție ar fi consumat, ar fi oferit și ar fi procurat în mod repetat, substanțe susceptibile a produce efecte psihoactive, fapt care ar putea aduce atingere onoarei, probității profesionale a polițistului sau prestigiului instituției, șeful Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj a dispus cercetarea prealabilă a polițistului, prin Biroului Control Intern, urmând ca la finalizarea cercetărilor, să fie dispuse măsuri legale în consecință.

În cursul anului 2023, agentul de poliție a mai fost cercetat și sancționat disciplinar cu mustrare scrisă, pentru postarea în mediul online a mai multor videoclipuri în care avea un comportament necorespunzător.

Decizia de sancționare i-a fost comunicată polițistului în termenul legal, la data de 30 octombrie 2023, acesta depunând contestație, la I.G.P.R., în termenul legal de 10 de zile lucrătoare de la data comunicării, contestație care i-a fost respinsă.

Cu data de 12 decembrie 2023, agentului de poliție Brîndușe Mihai Alexandru i-au încetat raporturile de serviciu, ca urmare a destituirii din poliție.

IPJ Sălaj nu tolerează nicio abatere de la prevederile legale a personalului propriu. Instituția se delimitează categoric de astfel de comportamente. Fiecare abatere urmând a fi analizată și sancționată în conformitate cu prevederile legii”, a precizat IPJ Sălaj.

Din rechizitoriu

Din rechizitoriul întocmit de procurorii DIICOT Sălaj, reies următoarele, potrivit monitoruldesalaj.ro:

  • În perioada septembrie 2021 – februarie 2022, polițistul Brîndușe Mihai a cumpărat droguri (substanțe susceptibile a produce efecte psihoactive) de trei ori, câte trei plicuri, la suma de 300 de lei
  • În perioada septembrie – februarie 2022, polițistul Brîndușe Mihai a consumat de 3 ori droguri (substanțe susceptibile a produce efecte psihoactive)
  • Polițistul Brîndușe Mihai a cumpărat, cu suma de 100-200 lei, de două ori, droguri „sub formă de cristale” (substanțe susceptibile a produce efecte psihoactive) pentru P. V.
  • Polițistul Brîndușe Mihai a achiziționat de mai multe ori droguri (substanțe susceptibile a produce efecte psihoactive) cu ocazia unor petreceri la cabane (petreceri), substanțe din care consumau și prietenii lui
  • De Revelion, polițistul Brîndușe Mihai a achiziționat droguri – 5 plicuri (substanțe susceptibile a produce efecte psihoactive) în valoare de 500 de lei, care au fost consumate împreună cu prietenii.

Citește și: Fostul primar din Slatina, Minel Prina, adus în țară de către o escortă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS