7 C
Craiova
miercuri, 21 februarie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTrei bacterii periculoase, descoperite în pomana oferită pacienţilor de la Spitalul Murgeni

Trei bacterii periculoase, descoperite în pomana oferită pacienţilor de la Spitalul Murgeni

Trei bacterii care pot crea probleme de sănătate au fost descoperite pe 29 noiembrie în borşul de peşte oferit pacienţilor de la Spitalul Murgeni. Autorităţile locale au ascuns adevărul, anunțând că analizele preliminare arătau că probele examinate nu erau contaminate.

Un document oficial al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vaslui, comunicat Prefecturii Vaslui şi obţinut de Libertatea, arată că în borşul de peşte oferit pacienţilor de la Spitalul Murgeni au fost găsite bacterii periculoase.

Documentul demonstrează că, încă de pe 29 noiembrie, autorităţile din Vaslui ştiau că mâncarea oferită pacienţilor de la Murgeni conţinea bacterii care pot produce probleme de sănătate.

În borşul de peşte, oferit de Mănăstirea Floreşti pacienţilor de la Murgeni, s-au identificat: clostridium perfringens, bacillus cereus şi cerulida.

”Bacillus cereus formează două toxine responsabile pentru intoxicaţia alimentară, în general când numărul de bacterii depăşesc 100.000 pe gram de hrană, deşi există şi cazuri cunoscute de otrăvire în care concentraţia a fost cu mult sub 6.000/g”, se arată în adresa transmisă Prefecturii Vaslui, citată de Libertatea.

Sunt indicate şi valorile bacteriilor descoperite în borş: Clostridium perfringens – 1,64 milioane/gram Bacillus cereus – 3.091/gram Cerulida – 945,98/gram.

Medicii consultaţi de jurnalişti apreciază că valorile sunt mici, dar pot crea probleme.

Trei pacienți internați la Spitalul Murgeni au murit

În 27 noiembrie, autorităţile locale din Vaslui anunţau că rezultatele parţiale ale analizelor primite de Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vaslui pe probele de alimente trimise la Institutul de Igienă şi Sănătate Publică sunt negative, atât în ceea ce priveşte bacteriile, cât şi pesticidele sau toxinele.

Trei pacienţi internaţi la Spitalul Murgeni au murit, iar 29 au avut probleme de sănătate, fiind internaţi în siferite spitale, după ce au mâncat alimente pe bază de peşte oferite de o mănăstire.

Citește și: Șofer rănit după ce mașina lui a fost lovită de tren

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS