30.9 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMedicul pe garda căruia a murit Alexandra Ivanov, concediat după patru luni de la tragedie

Medicul pe garda căruia a murit Alexandra Ivanov, concediat după patru luni de la tragedie

Doctorița care a fost de gardă la Maternitatea din Botoșani în noaptea în care a murit Alexandra Ivanov a fost concediată la patru luni de la tragedie. Cazul Alexandrei Ivanov a stârnit revolta publică în luna august.

Pacienta de 25 de ani, gravidă în luna a treia, a agonizat șapte ore fără să fie îngriită corespunzător.

La SJU Botoșani, decizia de concediere a doctoritei care a fost de gardă în noaptea respectivă a fost luată în urma unei anchete disciplinare.

Șefa unității sanitare spune ca medicul nu și-a îndeplinit atunci atribuțiile de serviciu și a încălcat mai multe regulamente și protocoale interne.

Deși starea Alexandrei s-a agravat peste noapte, ea a fost lăsată să agonizeze până dimineața, când a murit. Întâmplarea tragică a scos sute de oameni în stradă, iar spitalul a fost amendat cu 42.000 de lei.

Ancheta penală în cazul morții Alexandrei Ivanov este desfășurată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava. Doctorița concediată acum este cercetată penal, pentru ucidere din culpă.

Citeşte şi: Ministrul de Finanţe crede că bugetul nu poate suporta creșterea contribuțiilor la Pilonul II

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS