20.6 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAngajații Washington Post vor intra joi în grevă

Angajații Washington Post vor intra joi în grevă

Peste 700 de angajați ai Washington Post plănuiesc să renunțe joi la serviciu pentru o grevă de 24 de ore.

Post Guild, sindicatul care reprezintă majoritatea jurnaliștilor, specialiștilor în producție și șoferilor companiei și-a exprimat frustrarea față de negocierile contractuale în curs cu conducerea postului într-o scrisoare adresată cititorilor.

„Timp de 18 luni, membrii sindicatului nostru, Post Guild, au căutat să negocieze un contract mai echitabil pentru noi toți. Dar conducerea a refuzat să negocieze cu bună-credință și în mod repetat – și ilegal – a oprit negocierile cu privire la aspecte cheie, cum ar fi echitatea salarială, creșterile care țin pasul cu inflația și cu concurenții noștri, politicile de lucru la distanță, sprijinul pentru sănătatea mintală și un pachet de cumpărare care urmărește să ne reducem forța de muncă cu 10%.

Acel impuls pentru achiziții, pe care Postul a anunțat-o în octombrie, nu a câștigat prea multă înțelegere în redacție. Editorul executiv Sally Buzbee le-a spus angajaților săptămâna trecută că doar 36 de angajați ai redacției au acceptat pachetele.

CEO-ul interimar, Patty Stonesifer, le-a spus angajaților săptămâna trecută că ar putea urma disponibilizări dacă achizițiile nu funcționează. Publicația intenționează să facă reduceri de personal“. 240 de persoane ar urma să-și piardă locul de muncă, potrivit www.washingtonian.com.

Breasla le cere cititorilor să nu interacționeze cu Washington Post sub orice formă pe durata grevei. „Aceasta include știrile noastre tipărite și online, podcasturi, videoclipuri, jocuri și rețete”, se spune în scrisoarea către cititori.

Citește și: Epidemie de rujeolă la nivel național

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS