22.3 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSeism cu magnitudinea 5,1 în Marea Marmara, la sud de Istanbul

Seism cu magnitudinea 5,1 în Marea Marmara, la sud de Istanbul

Un seism cu magnitudinea 5,1 s-a produs, luni, în Marea Marmara, Golful Gemlik, aflat la sud de Istanbul, potrivit www.ekathimerini.com. Nu au fost pagube majore sau victime, au anunţat autorităţile turce.

Televiziunea HaberTurk a spus că s-a simțit în Istanbul și în alte regiuni din apropiere, unde oamenii au părăsit cu frică casele și birourile.

Epicentrul seismului a fost localizat la circa 120 km sud de Istanbul şi în apropiere de Bursa, potrivit agenţiei turce de gestionare a dezastrelor AFAD.

Jurnaliştii de la AFP au resimţit cutremurul atât în partea asiatică, cât şi în cea europeană a Istanbulului. La Bursa locuitorii s-au grăbit să iasă pe străzi de teamă că se vor prăbuşi clădiri.

Cu o populaţie de peste 15 milioane de locuitori, Istanbulul este cel mai mare oraş din Turcia. Locuitorii se tem de un cutremur major din cauza proximităţii de falia nord-anatoliană. Aceasta este una dintre cele mai active din lume.
Două seisme majore au lovit sud-estul Turciei în februarie, soldându-se cu peste 50.000 de morţi şi devastarea mai multor oraşe din regiune.

Citeşte şi: Incendiu produs la o locuință din cartierul Căzănești. O persoană a decedat

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS