7 C
Craiova
miercuri, 21 februarie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânia aderă la International Solar Alliance, un angajament pentru dezvoltarea energiei solare

România aderă la International Solar Alliance, un angajament pentru dezvoltarea energiei solare

România a semnat aderarea la International Solar Alliance (ISA), un angajament puternic al guvernului român de a sprijini şi promova energia solară ca sursă principală de energie curată şi durabilă. S-a întâmplat în cadrul unui eveniment special organizat în cadrul conferinţei COP-28, în Emiratele Arabe Unite.

România se alătură altor 122 de state membre ale ISA, cu scopul de a contribui activ la tranziţia verde globală. Semnarea aderării la ISA reprezintă un pas important în realizarea obiectivelor Naţiunilor Unite legate de energie curată şi sustenabilă până în 2030.

România își asumă un rol de lider în promovarea energiei solare

Prin aderarea la International Solar Alliance, România îşi asumă un rol de lider în promovarea energiei solare la nivel regional şi global. ISA reprezintă şi un mediu propice pentru colaborare şi transfer de cunoştinţe între statele membre, facilitând crearea de parteneriate şi investiţii în sectorul energetic. Astfel, România va putea beneficia de expertiză internaţională şi de resurse financiare pentru a accelera implementarea sistemelor de energie solară şi a altor tehnologii inovatoare.

„Studiile realizate au evaluat potenţialul tehnic solar al României la nivelul a 19,35 GW (25,80TWh), din care aproximativ 18,05 GW (24,18 TWh) pot constitui o opţiune economică de investit, într-un scenariu cu costuri minime. Suntem încrezători că vom reuşi să atingem aceste obiective ambiţioase şi să fim un exemplu de excelenţă în domeniu, inclusiv prin dezvoltarea lanţurilor de producţie de panouri fotovoltaice şi componentele aferente, pentru care avem în pregătire relansarea unui apel de proiecte (investiţia 4) din PNRR,” a declarat Ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

Citește și:

O mașină cu 4 pasageri a căzut într-o râpă la Brezoi

Peste 800 de puţuri de tunel descoperite în Fâşia Gaza de la începutul războiului cu Hamas

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS