6.4 C
Craiova
luni, 4 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomsilva va planta circa 3,6 milioane de puieți forestieri

Romsilva va planta circa 3,6 milioane de puieți forestieri

În campania de împăduriri din această toamnă, Romsilva va planta circa 3,6 milioane de puieți forestieri și va regenera 2.506 hectare fond forestier proprietatea publică a statului. 1.452 hectare se vor face prin regenerări naturale și 1.054 hectare prin lucrări de împăduriri.

În cursul campaniei de împăduriri de toamnă, vor fi efectuate completări curente pe 362 hectare fond forestier și lucrări de refaceri pe 330 hectare fond forestier proprietatea publică a statului.

Șantierele de împăduriri din campania de toamnă sunt concentrate, în cea mai mare parte, în zone de câmpie din sudul țării și zone din lunca și Delta Dunării, unde au fost realizate anterior lucrări mecanizate de pregătirea terenului.

Campania de împăduriri de toamnă a debutat mai târziu față de anii anteriori datorită condițiilor meteorologice, respectiv temperaturi ridicate și seceta prelungită, care au amânat începerea lucrărilor de împăduriri până în ultima decadă a lunii noiembrie. Astfel, în prima săptămână de la debutul campaniei de împăduriri de toamnă au fost realizate lucrări de împăduriri pe circa 100 de hectare.

În cursul campaniei de împăduriri de primăvară, Romsilva a regenerat 10.953 hectare fond forestier proprietatea publică a statului:

  • 7.737 hectare prin regenerări naturale,
  • 3.216 hectare prin lucrări de împăduriri,
  • în cursul lucrărilor de împăduriri, completări și refaceri fiind plantați 21,45 milioane de puieți forestieri produși în pepinierele silvice proprii.

Romsilva administrează circa 48% din pădurile țării

Programul anual de regenerare a fondului forestier de stat administrat de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, în cele două campanii de împăduriri, de primăvară și de toamnă, prevede regenerarea a 13.076 de hectare fond forestier, 8.893 hectare prin regenerări naturale și 4.183 hectare prin regenerări artificiale, lucrări de completări curente în plantații pe 2.368 hectare și lucrări de refacere a plantațiilor afectate de calamități pe 826 hectare, pentru toate lucrările fiind alocat un buget de 220,4 milioane lei.

În ultimii cinci ani, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a regenerat 72.545 hectare în fondul forestier proprietatea publică a statului. Din acestea 48.217 hectare prin regenerări naturale și  24.328 hectare prin lucrări de împăduriri. S-au plantat 132,9 milioane de puieți forestieri.

Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării, și asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% dețin certificarea managementului forestier în standard internațional.

Citește și: Vaccin HPV gratuit pentru tinerii de până la 18 ani. Femeile până la 45 de ani pot procura vaccinul cu o reducere de 50%

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS