22 C
Craiova
vineri, 21 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSolicitarea DNA pentru începerea urmăririi penale față de Florin Cîțu în dosarul vaccinurilor, la vot

Solicitarea DNA pentru începerea urmăririi penale față de Florin Cîțu în dosarul vaccinurilor, la vot

Plenul Senatului va dezbate şi vota miercuri, începând cu ora 12,00, solicitarea DNA referitoare la începerea urmăririi penale în cazul fostului premier Florin Cîţu, în prezent senator, acuzat de abuz în serviciu în dosarul vaccinurilor anti-COVID, transmite Agerpres.

Comisia juridică are termen tot până miercuri, 29 noiembrie, la ora 10,00, în vederea formulării unui punct de vedere ce va fi transmis plenului, cel în măsură să încuviinţeze sau să respingă solicitarea.

Senatorul PNL Florin Cîţu şi-a studiat dosarul împreună cu doi avocaţi, la Comisia juridică.

Cîţu a precizat că le va cere colegilor din partid să voteze pentru ridicarea imunităţii sale parlamentare

Cîţu a precizat luni că le va cere colegilor din partid să voteze pentru ridicarea imunităţii sale parlamentare şi nu va demisiona din partid şi nici din grupul PNL.

„Dacă aş fi avut funcţii în PNL, bineînţeles că aş fi renunţat, dar nu am nicio funcţie”, a afirmat Cîţu, la Palatul Parlamentului.

El consideră că este „normal” să voteze colegii săi pentru ridicarea imunităţii pentru a permite anchetei să se deruleze în continuare.

Fostul premier a subliniat că şi-a exercitat atribuţiile de prim-ministru „în conformitate cu legislaţia din România”.

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, joia trecută, că a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie referatul unei cauze în vederea sesizării preşedintelui României şi Senatului pentru formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale faţă de fostul premier Florin Cîţu şi foştii miniştri ai Sănătăţii Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de abuz în serviciu în legătură cu achiziţia de vaccin anti-COVID.

Citeşte şi: Noile avioane de luptă F-16 cumpărate de România din Norvegia au primit însemnele ţării

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS