8.1 C
Craiova
miercuri, 28 februarie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGreva ceferiştilor, anulată

Greva ceferiştilor, anulată

Greva ceferiştilor, anunţată de Federaţia Naţională Feroviară Mişcare Comercial Vagoane (FNFMCV), nu va mai avea loc. S-a ajuns la un acord între sindicalişti şi conducerea companiilor CFR SA şi CFR Călători, informează Blocul Naţional Sindical (BNS).

„Blocul Naţional Sindical informează că, în urma negocierilor dintre conducerile celor două companii feroviare de stat – CFR Infrastructură şi CFR Călători – şi conducerea Federaţiei Naţionale Feroviare Mişcare Comercial Vagoane (FNFMCV) – s-a ajuns la un acord pentru încetarea conflictului de muncă. Acordul prevede şi semnarea contractului colectiv de muncă începând cu data de 30 noiembrie 2023. Prin urmare, greva anunţată de FNFMCV, afiliată la Blocul Naţional Sindical, nu va avea mai avea loc”, se arată într-o informare de presă a BNS.

Federaţia Naţională Feroviară Mişcare Comercial Vagoane a anunţat recent declanşarea grevei propriu-zise la nivelul Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA, începând cu data de 27 noiembrie 2023, ca urmare a nesoluţionării revendicărilor ce formează obiectul conflictului colectiv de muncă.

Ulterior, FNFMCV a suspendat temporar greva ceferiştilor de la infrastructură, până pe 29 noiembrie, ora 14:00, în urma discuţiilor avute cu conducerea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, respectiv conducerea Companiei Naţionale de Căi Ferate „CFR” SA.

Potrivit sindicaliştilor, conducerea MTI şi-a luat angajamentul de a promova miercuri, pe 29 noiembrie, în Guvern, un memorandum care să excepteze CFR SA de la aplicarea prevederilor Legii nr. 296/2023 care limitează salarizarea angajaţilor companiei, iar conducerea companiei va semna Contractul Colectiv de Muncă.

Citește și: Femeile, principala ţintă a discursului online care promovează ura

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS