22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVânt și viscol peste România

Vânt și viscol peste România

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de cod galben de intensificări ale vântului, temporar viscol. Intervalul de valabilitate va fi astăzi până la ora 20.00. În vestul și sudul Olteniei, jumătatea sudică a Munteniei, local în Transilvania și în jumătatea de nord a Moldovei vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 50…65 km/h și pe arii restrânse va fi viscol și vizibilitate scăzută.

Tot până la ora 20.00, a fost emisă o avertizare de cod portacaliu de viscol.

Zonele afectate sunt:

  • estul și nord-estul Munteniei,
  • Dobrogea,
  • jumătatea de sud a Moldovei,
  • Carpații Meridionali și de Curbură.
Avertizare de cod roșu de intensificări puternice ale vântului
Avertizare de cod roșu de intensificări puternice ale vântului

Până la ora 16.00, ANM a emis o avertizare de cod roșu de intensificări puternice ale vântului cu rafale de peste 90…100 km/h, viscol, vizibilitate redusă spre zero.
Zone vizate sunt județele Constanța, Tulcea, Galați și Brăila. Vor fi intensificări puternice ale vântului cu rafale de peste 90…100 km/h, va fi viscol și vizibilitatea va scădea spre zero.

AMN a emis și o avetizare de cod galben de intensificări ale vântului, temporar zăpadă viscolită, de astăzi de la ora 20.00 până mâine la ora ora 10.00.
În Moldova, Dobrogea, sudul și vestul Olteniei și sud-vestul Munteniei vântul va avea intensificări, cu vitezede 55…65 km/h. În Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali, iar la începutul nopții și pe litoral și în Delta Dunării, vor fi rafale în general de 70…80 km/h.

În estul și sud-estul teritoriului, precum și la munte zăpada depusăva fi viscolită, iar temporar vizibilitatea va fi redusă.

Citește și: (VIDEO) Viscol și temperaturi scăzute în zona montană Rânca

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS