22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVine iarna! Cod galben și portocaliu de vreme rece

Vine iarna! Cod galben și portocaliu de vreme rece

Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări de cod galben și portocaliu de vreme rece. În intervalul 24 noiembrie, ora 18:00 – 26 noiembrie, ora 18:00, va fi cod galben de precipitații însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, viscol.

Aria precipitațiilor se va extinde și va cuprinde regiunile sudice și sud-estice. Aici se vor acumula cantități de apă însemnate de 25…30 l/mp și pe arii restrânse de peste 40…50 l/mp.
Vor fi ploi, dar treptat începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (25/26 noiembrie) acestea se vor transforma în lapoviță și ninsoare. Vântul se va intensifica îndeosebi în sudul Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea, precum și în Carpații Meridionali și de Curbură. Vor fi rafale în general de 60…75 km/h, intervale cu viscol și vizibilitate scăzută.

În intervalul 26 noiembrie, ora 02:00 – 26 noiembrie, ora 16:00, va fi cod portocaliu de viscol, potrivit ANM.

În intervalul menționat va ninge și va fi viscol în județele Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța . Vântul va avea intensificări susținute cu rafale de 75…85 km/h, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

Citește și: (VIDEO) Urmărire în trafic. Tânăr fără permis și băut, prins de polițiștii doljeni

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS