17.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePolițiștii gorjeni, alături de elevi de Ziua Bicicletei

Polițiștii gorjeni, alături de elevi de Ziua Bicicletei

Polițiștii gorjeni le-au fost ieri alături elevilor din cadrul unităților de învățământ din comunele Ionești și Brănești, desfășurând o activitate pe tema siguranței rutiere, cu scopul de a diminua riscurile la care se expun pietonii minori pe drumurile publice.

Polițiști au fost întâmpinați cu zâmbete și îmbrățișări de către cei mici. Aceştia erau nerăbdători să asculte recomandările și sfaturile acestora, cât și să le adreseze întrebări pe diverse teme.
Astfel, polițiști din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu cei ai Serviciului Rutier, Biroului Siguranța Școlară și Poliției Orașului Turceni i-au informat pe copii cu privire la cadrul legislativ în materie de circulație rutieră, pe înțelesul lor, precum și riscurile și consecințele care pot decurge din nerespectarea legii.

La activitate au participat peste 130 de copii

Au fost abordate și teme precum siguranța în mediul online, modul de conduită la școală, în familie și în societate. Copiii au învățat că trebuie să se respecte reciproc, să fie toleranți și să manifeste empatie față de oamenii din jur, fără a se lăsa conduși de sentimente de ură sau răutate.
Mulți dintre elevi le-au promis polițiștilor că, în viitor, li se vor alătura în lupta contra infracționalității. Ei îşi doresc să facă bine în societatea în care trăim.
La activitate au participat peste 130 de copii și aproximativ 10 cadre didactice.
„Le mulțumim reprezentanților unității de învățământ și elevilor pentru primirea călduroasă. Îi asigurăm de sprijinul nostru permanent și prezența activă alături de aceștia”, conform IPJ Gorj.

Citeşte şi: Directorul Spitalului Colentina a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu DNA

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS