12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomsilva pune la vânzare peste 20 de mii de pomi de Crăciun

Romsilva pune la vânzare peste 20 de mii de pomi de Crăciun

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva anunță disponibilitatea pentru vânzare a peste 20.000 de pomi de Crăciun în sezonul sărbătorilor de iarnă.

Din totalul de 24.796 de pomi, 17.569 sunt produși în pepinierele silvice ale Romsilva, iar 7.227 provin din lucrări silvice autorizate. Majoritatea pomilor oferiți spre vânzare sunt din specia brad (18.898), restul (5.898) provenind din specia molid sau alte specii de rășinoase.

Prețurile încep de la 15 lei pentru un pom de Crăciun de specia molid cu înălțimea de până în 1,3 metri. 35 de lei costă un exemplar de brad cu înălțimea între 2 și 3 metri.

Pomii cu înălțimi de peste 3 metri sunt considerați comenzi speciale.

Și persoanele fizice pot cumpăra brazi de la Romsilva

Persoanele fizice pot achiziționa direct pomii de Crăciun de la ocoalele silvice Romsilva la prețurile menționate. Direcțiile silvice vor prioritiza cererile populației. Valorificarea către operatori economici se va face numai în limita excedentului.

Romsilva, responsabilă pentru administrarea a 3,13 milioane de hectare de păduri proprietatea publică a statului, reprezentând aproximativ 48% din pădurile țării, își asigură și oferă servicii silvice pentru alte aproximativ un milion de hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate.

Regia administrează 22 de parcuri naționale și naturale, precum și 12 herghelii de stat. 80% din totalul pădurilor proprietatea publică a statului dețin certificarea managementului forestier în standard internațional.

Citește și: Grevă generală la CFR SA începând cu 27 noiembrie. Revendicări nerezolvate ale sindicatului FNMCV

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS