15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePachet cu cocaină, adus de furtună pe o plajă din Constanța

Pachet cu cocaină, adus de furtună pe o plajă din Constanța

Un pachet cu cocaină a fost descoperit, marți, pe o plajă din Constanța. Cel mai probabil pachetul cu cocaină a fost adus din larg, având în vedere că în ultimele zile a fost furtună foarte puternică în Marea Neagră.

Potrivit unor surse, pachetul cântărește aproximativ un kilogram și pare a fi din lotul ”Grimm Brothers” 2019, când o barcă a traficanților s-a scufundat în largul Măriii Negre.

”La data de 20 noiembrie a.c., în jurul orei 11.55, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Secția 1 Poliție au fost sesizați cu privire la faptul că, pe o plajă din municipiul Constanța, a fost găsit un pachet cu o substanță albă, susceptibilă a avea efecte psihoactive, sigilat într-o folie de plastic transparentă.

Pachetul a fost ridicat, în vederea continuării cercetărilor, fiind preluat de DIICOT și de polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Pachetul cu cocaină, găsit de un trecător

Un trecător a fost cel care a semnalat prezenţa pachetului pe plaja Între diguri din zona Cartierului Consilieri din Constanţa. Este vorba despre o zonă cu vile de lux, în care şi în urmă cu patru ani au mai fost descoperite droguri, la scurt timp după ce 200 kg de droguri fuseseră recuperate din apele mării din zona platformelor marine.

Atunci, mai mulţi localnici au semnalat prezenţa pachetelor de droguri pe plajă. Două tone de cocaină au fost recuperate, după ce o parte din droguri ajunsese în mare în urma unei trasnbordări de la o navă la o ambarcaţiune, iar o altă parte a fost recuperată de către poliţişti dintr-o dubă.

Acum se iau în calcul două variante: fie acest pachet provine din acea captură, însă este puţin probabil ca drogurile să reziste atâta vreme în apă. Fie este vorba despre o altă captură.

Citeşte şi: Motru: Cutia lui Moș Crăciun, instalată în centrul orașului pentru scrisorile copiilor

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS