19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Navele Gărzii de Coastă Române se întorc acasă după salvarea a peste 3.000 de persoane

(VIDEO) Navele Gărzii de Coastă Române se întorc acasă după salvarea a peste 3.000 de persoane

-

Șalupa maritimă MAI 3067 și nava de patrulare MAI 1102 ale Gărzii de Coastă au revenit în Portul Constanța după o misiune sub egida FRONTEX în Marea Mediterană.

Acestea au participat la acțiuni de căutare și salvare, salvând peste 3.000 de persoane aflate în pericol. În cadrul operațiunii THEMIS 2023, navele românești au asigurat securitatea frontierei externe maritime a UE. Românii au oferit și asistență medicală de urgență în misiunile de salvare.

Polițiștii de frontieră români au desfășurat cu succes misiuni de patrulare. Au participat la acțiuni de căutare și salvare în care au intervenit pentru a salva persoane aflate în pericol pe mare. Cele două nave au contribuit la sprijinirea autorităților italiene în controlul frontierelor maritime ale UE și în prevenirea migrației ilegale.

Un total de 51 de polițiști de frontieră au fost implicați în aceste misiuni, aducând contribuții semnificative la succesul operațiunilor încredințate. Operațiunea THEMIS continuă să reprezinte un angajament al României în sprijinul securității maritime la nivel european.

Citește și: Prinși în flagrant: Trei bărbați din Orșova, acuzați de furt calificat de cereale

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Vâlcea: Accident mortal în Bărbătești. Alte două persoane, rănite

Un grav accident rutier s-a petrecut în Bărbătești, județul...

ȘTIRI GdS