20.1 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Cel puțin 21 de morți după ploile torenţiale din Republica Dominicană

(VIDEO) Cel puțin 21 de morți după ploile torenţiale din Republica Dominicană

-

Cel puțin 21 de persoane, inclusiv trei copii, au murit după ce ploi abundente au inundat Republica Dominicană în weekend. Furtunile torenţiale din ultimele 48 de ore au provocat inundaţii, au deteriorat infrastructura şi au doborât case în Republica Dominicană. Președintele Luis Abinader a spus că a fost „cel mai mare eveniment de ploaie vreodată” din istoria țării, potrivit www.lemonde.fr.

Furtunile torențiale din ultimele 48 de ore au provocat inundații, au deteriorat infrastructura și au doborât case în națiunea Caraibe. Ploile tropicale sunt de așteptat să continue în anumite părți ale țării în următoarele ore, a anunțat ambasada SUA într-o alertă meteo.

Nouă morți

Un zid s-a prăbușit duminică peste mai multe vehicule care circulau pe o stradă importantă din capitală, Santo Domingo. Nouă persoane și-au pierdut viața. Apa „s-a infiltrat într-un subsol saturat“. Fundația zidului de beton a cedat, a declarat duminică Ministerul Lucrărilor Publice. O anchetă a incidentului a fost dispusă de către minister.

Alte nouă persoane au murit în cazuri separate în Santo Domingo în aceeași zi.
Aproximativ 13.000 de persoane au fost evacuate în toată țara, potrivit Centrului de Operațiuni de Urgență. Majoritatea celor 32 de provincii ale națiunii sunt în stare de alertă.

Cursurile au fost suspendate până miercuri, a spus Abinader, „pentru a evalua școlile care ar fi putut fi afectate” și „a garanta siguranța tinerilor noștri”.

Patru dintre morți sunt cetățeni americani, iar trei sunt din Haiti.

Citește și: Doljenii suspectaţi de uciderea unui om de afaceri sibian, daţi în urmărire

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Ovidiu Tender a scăpat de sechestrul pe avere

Curtea de Apel Bucureşti a dispus ridicarea sechestrului pe...

ȘTIRI GdS