15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn deținut prins că făcea alcool în celulă a contestat în instanță sancțiunile

Un deținut prins că făcea alcool în celulă a contestat în instanță sancțiunile

Un deținut de la Penitenciarul din Aiud a fost prins de supraveghetori că producea alcool din portocale. Bărbatul a contestat în instanță sancțiunile primite, dar magistrații nu i-au dat dreptate.

Pe 23 martie 2023, în jurul orei 16.20, cu ocazia efectuării unei percheziții în celula deținutului, în locul destinat depozitării bagajelor, a fost descoperit un recipient de plastic cu o substanță gălbuie, în stare de fermentare.

Deținutul a declarat în scris că recipientul îi aparține, fapt ce reiese din nota de informare a agentului constatator.

Deținutului i-a fost suspendat dreptul de a primi şi de a cumpăra bunuri, cu excepția celor necesare pentru igiena individuală sau exercitarea drepturilor la apărare, petiționare, corespondență şi asistență medicală pe o perioadă de două luni. Bărbatul a contestat în instanță sancțiunea disciplinară primită, însă magistrații i-au respins cererea.

„Petentul nu a negat în niciun moment că recipientul în care se afla băutura fermentată îi aparținea. Chiar în declarația dată în fața completului de judecată a menționat că a introdus în unitatea de detenție portocale, care prin introducerea în respectivul recipient au fermentat, fapt ce contravine dispozițiilor Legii nr. 254/2013, ce interzice deținerea de alcool în penitenciare”, se mai susține în document.

Sancțiunea disciplinară decisă la nivelul conducerii Penitenciarului Aiud a rămas, astfel, în vigoare.

Citeşte şi: Senator francez arestat după ce a drogat o deputată ca să o poată viola

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS