30 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePoliţiști anchetați după ce au lăsat victima unui accident să zacă pe asfalt, fără să o ajute 

Poliţiști anchetați după ce au lăsat victima unui accident să zacă pe asfalt, fără să o ajute 

Conducerea IPJ Braşov a dispus o anchetă internă după ce poliţiştii din Codlea ar fi lăsat victima unui accident rutier, produs chiar în apropierea sediului poliţiei, să zacă pe asfalt, în ploaie. Deşi martorii l-au admonestat pe unul dintre poliţişti, acesta a rămas impasibil. Echipajul ambulanţei a ajuns la locul accidentului după 20 de minute, scrie News.ro.

Accidentul s-a produs în joi dimineață, pe strada Lungă din Codlea.

O şoferiţă de 19 ani a accidentat un bărbat, de 35 de ani, pe o trecere pentru pietoni aflată la câteva zeci de metri de sediul Poliţiei Codlea. Victima, rănită grav, a fost lăsată să zacă pe asfalt, fără ca vreunul dintre poliţiştii veniţi la locul accidentului să încerce să îi acorde ajutor.

Salvarea, chemată de martori

Atitudinea poliţiştilor a provocat mânia martorilor. Un bărbat l-a admonestat pe unul dintre poliţişti, întreaga scenă fiind filmată.

”Pulsul l-ai luat, să vezi dacă mai trăieşte, să vezi dacă respiră?”, îl întreabă pe poliţist un bărbat, iar omul legii răspunde: „Nu i-am luat pulsul…”.

”Păi nu? Păi de ce nu i l-ai luat mă, că eşti învăţat… că ai făcut miliţia. E posibil aşa ceva? Un om să stea… ia uitaţi-vă la el! Şi nu faceţi nimic? Băi, nimic nu faceţi?! Băi, în ce ţară trăim? Dacă îl mişc vă luaţi de mine. Îl mişc eu, dom-le, să văd dacă respiră. Cum puteţi să lăsaţi aşa un om căzut de zece minute? Nu vă e ruşine?!”, se mai aude bărbatul spunându-le poliţiştilor.

Martorii acuză şi că ambulanţa a venit după 20 de minute la locul accidentului, deşi sediul staţiei locale este aproape.

Se pare că primul martor care a sunat la 112 ar fi indicat greșit adresa dn cauza emoțiilor.

După ce imaginile au apărut în spaţiul public, oficialii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov au anunţat, prin Compartimentul Relaţii Publice, că se fac verificări interne.

Citește și: Un poștaș a furat 140.000 de lei din pensii ca să joace la păcănele

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS