22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCod galben de vânt și ninsori

Cod galben de vânt și ninsori

Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizare de cod galben de vânt, ninsori însemnate cantitativ și viscol la munte. Intervalul de valabilitate este din 17 noiembrie, ora 20.00 – 18 noiembrie, ora 8.00.

În zona Munților Banatului și în vestul Carpaților Meridionali va ninge local însemnat cantitativ (15…20 l/mp) și se va depune strat de zăpadă. Mai ales în zona înaltă vor fi viteze de peste 60…70 km/h și vor fi perioade cu viscol și vizibilitate scăzută.
În județele Caraș-Severin, Mehedinți și Dolj, vântul va avea intensificări cu viteze de 55…60 km/h.

Vor fi ninsori și în restul zonei montane. În dimineața zilei de sâmbătă în estul Transilvaniei și în nordul Moldovei vor fi predominant ninsori.

Cod galben de cantități însemnate de precipitații

ANM a emis și o atentionare de cod galben de cantități însemnate de precipitații, ninsori și intensificări ale vântului. Intervalul de valabilitate este 18 noiembrie, ora 8.00 – 19 noiembrie, ora 10.00.

În jumătatea estică a teritoriului și la munte vor fi precipitații însemnate cantitativ, local de 25…35 l/mp și izolat de peste 50 l/mp. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte și predominant ninsori în cea mai mare parte a Moldovei și în sud-estul Transilvaniei. Se va depune strat de zăpadă, local consistent. În Dobrogea și în Muntenia vor fi ploi și trecător, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe arii restrânse lapoviță și ninsoare.

Vântul va prezenta intensificări în sud-vestul, estul și sud-estul teritoriului cu viteze de 55…65 km/h. În Subcarpații Moldovei și de Curbură, precum și la munte, temporar va fi viscol, iar rafalele vor depăși 60…80 km/h.

Pe parcursul zilei de duminică vântul va continua să aibă intensificări în sud-estul țării și la munte.

Cod portocaliu

Va fi cod portocaliu de intensificări susținute ale vântului, viscol, vizibilitate redusă sub 50 m, în intervalul 18 noiembrie, ora 14.00 – 19.00 noiembrie, ora 10.00.

În Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de 80…110 km/h. Va ninge și va fi viscol iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

Va fi cod portocaliu de intensificări susținute ale vântului și în intervalul 18 noiembrie, ora 18.00 – 19 noiembrie, ora 10.00.

În sudul Moldovei, estul Munteniei și în Dobrogea vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale în general de 85…90 km/h. În bazinul vestic al Mării Negre vântul va fi de peste 100 km/h.

Citește și: Unul dintre criminalii omului de afaceri sibian, prins în Dolj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS