16.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlți studenți de la Academia de Poliție au manifestat simpome de toxiinfecție alimentară

Alți studenți de la Academia de Poliție au manifestat simpome de toxiinfecție alimentară

Sindicatul Europol a postat aseară pe pagina de Facebook că alți studenți de la Academia de Poliție au manifestat simpome de toxiinfecție alimentară. Au fost solicitate echipaje de urgenţă la sediul instituţiei de învăţământ.

„Este a 3-a noapte când echipajele de urgență sunt solicitate la Academia de Poliție!!!

Alți studenți de la Academia de Poliție au acuzat dureri de stomac, vărsături și deshidratare. După 3 zile de la focarul de infecție din “prestigioasa” instituție de învățământ superior, cei din minister nu au fost capabili cel puțin să le asigure asistență medicală 24/24 ore în Academie.

Între resturi de construcții, inundații în camere, șobolani care mișună pe la ghene și mâncare cu viermi, așa se desfășoară procesul educațional pentru viitorii ofițeri ai MAI!“ se arată în postare.

Ancheta a DSP București și a Academiei de Poliție

Sindicaliştii au reclamat condiţiile în care trăiesc studenţii de la Academia de Poliţie. Aceștia au primit mâncare în care se pot vedea cu ochiul liber larve de viermi în supă sau carne alterată cu miros înţepător.

63 de studenţi ai Academiei de Poliţie Alexandru Ioan Cuza au suferit, acum 3 zile, o toxiinfecţie alimentară. Unii dintre ei au fost transportaţi la spital pentru îngrijiri, fără a fi însă internaţi. Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti face o anchetă epidemiologică, iar conducerea Academiei a dispus verificări în acest caz.

„Aspectele menţionate nu afectează derularea procesului didactic din instituţie. Conducerea Academiei a dispus constituirea unei comisii în vederea efectuării de verificări cu privire la respectarea tuturor normelor de depozitare, de manipulare, de preparare şi servire a alimentelor”, a transmis instituţia.

Citește și: Directorul SCJU, despre cazul încetării contractului prof. Ciurea: „Şi tatăl meu este în această situaţie, a fost o decizie unitară”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS