25.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFemeie omorâtă şi incendiată pentru câteva bijuterii

Femeie omorâtă şi incendiată pentru câteva bijuterii

Un hoţ din Cluj-Napoca este bănuit că a ucis, în urmă cu câteva zile, o femeie din Mureş, în casa căreia intrase la furat. Bărbatul ar fi dat foc locuinței și a fugit cu mai multe bijuterii.

În dimineața zilei de 6 noiembrie, un incendiu a izbucnit la o locuință din Gornești, județul Mureș. După stingerea flăcărilor, în casă a fost găsit cadavrul unei femei de 58 de ani. Cazul a fost imediat preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureș, deoarece existau bănuieli că femeia ar fi fost ucisă.

Suspectul este un bărbat de 46 de ani din Cluj. Acesta a intrat în toiul nopții în casa victimei pentru a o jefui, și a vrut, apoi, să-și șteargă urmele.

Femeia a fost ucisă, apoi incendiată

Femeia locuia singură în comuna Gornești, într-o locuință modestă, și primea o pensie de boală. Chiar și așa, nu a fost pentru prima dată când era țintă sigură pentru hoți. Anul trecut, un alt individ i-ar fi furat două mii de lei.

Săptămâna trecută, în toiul nopții, femeia a auzit zgomote în casă și a dat peste un bărbat care îi răscolea prin lucruri, spun procurorii. A urmat o confruntare directă între cei doi.

Victima a fost lasată fără suflare la pământ, după care individul a încercat să își șteargă urmele și a dat foc lucrurilor din casă.

Suspiciunile s-au îndreptat spre o ipoteză șocantă, care a fost confirmată de probe: crimă urmată de incendiere. Anchetatorii au intrat pe fir și au început urmărirea în mai multe județe.

„La data de 11 noiembrie 2023 au fost efectuate, în județele Suceava și Bacău, trei percheziții domiciliare. Au fost identificate bijuterii și un telefon mobil, posibil să fi fost sustrase din locuința persoanei vătămate, dar și alte mijloace de probă”, a transmis IPJ Mureș.

Cel suspectat de crimă a fost depistat într-o fermă din Suceava, unde se ascundea. Individul a fost arestat preventiv pentru omor calificat, distrugere prin incendiere și tâlhărie calificată.

Citeşte şi: Elevă din Craiova, dată dispărută după ce a plecat de la şcoală

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS