19.5 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDouă şcoli de şoferi, suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani

Două şcoli de şoferi, suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani

Opt percheziţii au fost efectuate luni în judeţele Timiş şi Caraş-Severin, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălarea banilor ce vizează două şcoli de şoferi. Acestea sunt bănuite că nu şi-au înregistrat activitatea în contabilitate pentru a nu plăti taxe şi impozite.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, au pus în aplicare, luni, opt mandate de percheziţie domiciliară (şapte în judeţul Timiş şi una în Caraş-Severin), într-un dosar de evaziune fiscală şi spălarea banilor.

Prejudiciul adus bugetului de stat este estimat la aproximativ 856.114 lei.

”Din cercetări a reieşit că persoanele ar fi acţionat prin neînregistrarea în contabilitate şi neplata taxelor şi impozitelor aferente, ca urmare a desfăşurării activităţilor specifice şcolilor de şoferi prin intermediul a două societăţi comerciale, precum şi creditarea acestor societăţi cu sume pentru care nu există justificare legală referitoare la provenienţă”, arată sursa citată.

La percheziţii au fost căutate înscrisuri, documente fiscale, unităţi de stocare date, sisteme de calcul, urmărindu-se şi stabilirea valorii exacte a prejudiciului cauzat.

Activităţile au fost realizate cu sprijinul poliţiştilor Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase şi ai Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş.

Citeşte şi: IPJ Gorj face anchetă după ce un copil de 2 ani s-a lovit la cap cu un lemn

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS