22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlți cetăţeni români evacuaţi din Fâşia Gaza au ajuns în România

Alți cetăţeni români evacuaţi din Fâşia Gaza au ajuns în România

Alți 41 de cetăţeni români şi rude ale lor evacuaţi recent din Fâşia Gaza au sosit duminică dimineaţă în România, prin intermediul unui zbor realizat cu sprijinul Ministerului Apărării Naţionale, scrie News.ro.

Cetăţenii români şi rudele lor au ajuns pe teritoriul Egiptului prin punctul de frontieră Rafah, pe 9 noiembrie, fiind preluaţi ulterior de către reprezentanţii Ambasadei României în această țară.

O echipă mobilă a Celulei de Criză a MAE i-a însoţit apoi până la Cairo.

Aeronava militară care trebuia să îi aducă la Bucureşti s-a defectat. A fost trimisă o altă aeronavă cu piesa necesară remedierii problemei apărute.

MApN a precizat sâmbătă după-amiază că, din cauza faptului că echipa tehnică de la bordul aeronavei C-130 Hercules de la Cairo nu a reuşit procurarea  pe plan local a piesei de schimb pentru remedierea defecţiunii raportate, o aeronavă C-27J Spartan a decolat de pe Aeroportul Otopeni cu destinaţia Cairo, pentru a transporta materialele necesare.

MAE continuă dialogul cu autorităţile israeliene şi egiptene în vederea facilitării evacuării şi a celorlalţi cetăţeni români şi membri de familie aflaţi în Fâşia Gaza, în funcţie de evoluţiile din teren şi de acordul părţilor implicate.

Citește și:  Un ucrainean şi soţia sa însărcinată, accidentaţi pe o trecerea de pietoni din Galați

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS