27.8 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCum va fi vremea în weekend. Ploi în nordul și nord-estul țării

Cum va fi vremea în weekend. Ploi în nordul și nord-estul țării

Cum va fi vremea în weekend. Un ciclon puternic va afecta țara noastră până duminică. Ploi în nordul și nord-estul țării. În Oltenia plouă.

Avertizare meteo pentru ploi în nordul și nord-estul țării, intensificări ale vântului în mai multe regiuni și ninsori în Carpații Orientali, începând de sâmbăta seara, 11 noiembrie, până duminică, 12 noiembrie.

Un ciclon puternic va afecta țara noastră până duminică. În Maramureș, Crișana, nord-estul Transilvaniei și în nordul și centrul Moldovei, ploile vor continua la noaptea și mâine, iar local cantitățile de apă vor atinge 15 – 20 l/mp.

În zonele de munte, vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, care se vor extinde pe parcursul nopții, odată cu pătrunderea unei mase de aer rece dinspre nord-vest.

În jumătatea nordică a țării sunt așteptate ploi și ninsori locale de sâmbătă seara până duminică.

În Oltenia, vremea se va răci semnificativ și la nivelul acestei regiuni
În Oltenia, vremea se va răci semnificativ și la nivelul acestei regiuni

În zonele înalte din nordul țării, la peste 1500 m, vor fi perioade cu ninsoare puternică și, local, se va depune strat consistent de zăpada, cu grosimi de până la 15 – 30 cm.

Câțiva fulgi amestecați cu ploaie pot să apară, trecător, și la altitudini ceva mai joase, în special în nord-estul Transilvaniei și în partea de vest a Bucovinei.

De asemenea, noaptea și în prima parte a zilei de duminică vor fi intensificări ale vântului în nordul, centrul, sudul și estul țării, cu rafale de până la 50 – 70 km/h. Pe culmile înalte de munte, dar și în unele zone subcarpatice, viteza vântului la rafală va atinge 80 – 120 km/h, viscolind ninsoarea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS