15.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSoacra primarului Cherecheș reținută urmare flagrantului delict de miercuri

Soacra primarului Cherecheș reținută urmare flagrantului delict de miercuri

Soacra primarului Cătălin Cherecheș ar fi fost reținută pentru 24 de ore de către procurorii anticorupție din Cluj. Alături de aceasta ar fi fost reținut în dosar și soțul femeii, socrul lui Cherecheș.

Astfel, ar fi vorba despre Claudia Gliga, soacra demnitarului și Dorin Petru, soțul femeii, care este acuzat de complicitate la fapta de dare de mită.

Astăzi, cei doi urmează să fie prezentați unui judecător de drepturi și libertăți.

Procurori ar fi prins-o miercuri în flagrant delict pe soacra primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, în timp ce aceasta dorea să ofere 50.000 de euro pentru judecătoarea din dosarul edilului în vederea unui verdict favorabil, conform unor surse judiciare citate de Mediafax.

Flagrantul a fost realizat când soacra lui Cherecheș discuta cu mama judecătoarei.

Cherecheș a fost trimis în judecată de DNA în anul 2016, într-un dosar în care este acuzat de luare de mită. El fost condamnat în februarie 2022 de Tribunalul Cluj la cinci ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată și interzicerea pe o durată de patru ani a dreptului de a candida și de a fi ales și de a ocupa o funcție publică.

Curtea de Apel Cluj urma să pronunțe o sentință în acest dosar la data de 24 noiembrie.

Primarul din Baia Mare a fost condamnat în primă instanță pentru luare de mită.

Prinderea în flagrant

Soacra primarului ar fi intenționat să preia o firmă a mamei judecătoarei de caz, susțin sursele, iar schimbul acesta s-ar fi realizat cu o sumă ce ar varia între 50 – 100.000 de euro.

Sursele judiciare susțin că judecătoarea din completul care urma să-l judece pe primar a făcut denunțul la DNA, sesizând că la mama dânsei a venit soacra primarului ca să-i cumpere o firmă, respectiv un stand de vânzare. În acel moment, procurorii DNA au intrat pe fir și au realizat mai multe înregistrări ambientale. În înregistrări, soacra primarului i-ar fi spus mamei judecătoarei că fiica sa, la soluționarea dosarului primarului, „în numele legii să fie mai blândă”.

Iar în momentul când soacra lui Cătălin Cherecheș s-a prezentat la mama judecătoarei cu 50.000 de euro – procurorii au constatat infracțiunea flagrantă.

Reacția primarului Cherecheș

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a declarat azi că nu știe nimic despre faptul că soacra sa a fost prinsă în flagrant de procurorii DNA. El a vorbit despre posibilitatea unei presupuse înscenări, potrivit G4media.ro.

”Habar n-am despre ce e vorba. Deci mi se pare o prostie… Dacă a făcut aşa ceva, oricum n-a făcut-o în numele meu, să i se aplice prevederile legale, cât de drastice, că lucrurile astea mi se par nişte cretinităţi. Mi se pare o chestie care un om normal n-are cum să o facă, adică trebuie să fii tâmpit… Lăsaţi-mă să vorbesc cu nevastă-mea să văd despre ce e vorba… acum am aflat, de două minute (…) cu soacra n-am vorbit… de când m-am însurat. Că n-am vreme, stă în alt oraş, nu stă în Baia Mare”, a declarat, pentru Antena 3, Cătălin Cherecheş.

Întrebat dacă ştia că soacra sa o cunoaşte pe mama judecătoarei din dosarul său, Cherecheş a replicat: ”Da de unde să ştiu eu că o cunoaşte, că trebuia să îmi spună şi mie că o cunoaşte. Hărnicii din astea de doi lei mi se par, o dată, în defavoarea mea, pe de altă parte nu e exclus să fie vreo manevră din asta…chiar intenţionat făcută, chiar şi de soacră, dacă aşa a fost…”, a afirmat el.

Citește și: Soacra primarului din Baia Mare, ridicată de DNA

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS