9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIsraelul susține că a distrus 130 de tuneluri Hamas în Fâșia Gaza

Israelul susține că a distrus 130 de tuneluri Hamas în Fâșia Gaza

Israelul a afirmat că a distrus 130 de tuneluri Hamas în Fâșia Gaza de când a început operațiunile sale terestre, relatează The Guardian.

În videoclipuri postate pe rețelele de socializare de către purtătorul de cuvânt al IDF, Daniel Hagari, acesta a arătat ceea ce a spus că sunt dovezi ale distrugerii.

„Activitatea războinicilor ingineri din cadrul echipelor care luptă în Gaza include distrugerea armelor inamicului, localizarea, expunerea și detonarea tunelurilor. Odată cu extinderea operațiunii terestre în Fâșia Gaza, luptătorii zădărnicesc infrastructura teroristă a Hamas.

Ca parte a activității forțelor terestre din Fâșia Gaza, se desfășoară un efort de descoperire și distrugere a tunelurilor organizației teroriste Hamas, iar de la începutul luptelor au fost distruse 130 de tuneluri”, a afirmat Hagari.

Hamas s-a pregătit să rămână în tuneluri pentru perioade lungi de timp

Hagari a declarat că conexiunile la rezervele de apă și oxigen sugerează că Hamas s-a pregătit să rămână în tuneluri pentru perioade lungi de timp.

Israelul și-a început campania în Gaza după masacrul din 7 octombrie pe care Hamas l-a organizat în interiorul Israelului, care a ucis peste 1.400 de israelieni și în timpul căruia Hamas a luat cel puțin 240 de persoane ca ostatici.

Citeşte şi: Conducerea SRI, audiată în Parlament pe tema conflictului dintre Israel și Hamas

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS