12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Regele crypto, Sam Bankman-Fried, găsit vinovat pentru toate cele șapte acuzații de fraudă

(VIDEO) Regele crypto, Sam Bankman-Fried, găsit vinovat pentru toate cele șapte acuzații de fraudă

-

Un juriu l-a găsit pe regele crypto, Sam Bankman-Fried, vinovat de toate cele șapte acuzații penale aduse împotriva lui.

Fondatorul FTX riscă o pedeapsă maximă de 115 ani de închisoare. Bankman-Fried, fiul de 31 de ani a doi juriști din Stanford și absolvent al Institutului de Tehnologie din Massachusetts, a fost condamnat pentru:

  • fraudă electronică,
  • conspirație pentru a comite fraudă electronică împotriva clienților FTX și împotriva creditorilor Alameda Research,
  • conspirație pentru a comite fraudă cu valori mobiliare,
  • conspirație pentru a comite fraude cu mărfuri împotriva investitorilor FTX,
  • spălarea banilor.

El a pledat nevinovat la acuzațiile legate de prăbușirea la sfârșitul anului trecut a FTX și a fondului speculativ Alameda, potrivit www.cnbc.com.

Acuzațiile aduse

„Sam Bankman-Fried a comis una dintre cele mai mari fraude financiare din istoria Americii”, a declarat Damian Williams, avocat al Districtului de Sud din New York, într-o ședință de informare după ce au fost citite verdictele. „În timp ce industria criptomonedei ar putea fi nouă, iar jucătorii precum Sam Bankman-Fried ar putea fi noi, acest tip de corupție este la fel de veche ca timpul. Acest caz a fost întotdeauna despre minciună, înșelăciune și furt.”

Procurorul general Merrick Garland a declarat că Sam Bankman-Fried credea că este deasupra legii. „Verdictul de astăzi dovedește că a greșit. Acest caz ar trebui să trimită un mesaj clar oricui încearcă să-și ascundă crimele în spatele unui lucru nou strălucitor despre care susțin că nimeni altcineva nu este suficient de inteligent pentru a înțelege. Atenție! Departamentul de Justiție vă va trage la răspundere.”

Bankman-Fried își menține nevinovăția

Procesul, care a început la începutul lunii octombrie, a pus în față mărturia foștilor prieteni apropiați și a locotenenților de top ai lui Bankman-Fried cu declarațiile pe jurământ ale fostului lor șef și fost coleg de cameră. Juriul a dat un verdict rapid după ce a primit cazul în jurul orei 15:15. joi și pauză pentru cină în jurul orei 18.00. La 7:37 p.m., avocații au început să se repezi în sala de judecată, iar grefierul a spus că „juriul a ajuns la un verdict”. Un minut mai târziu, juriul era din nou în sală.

În jurul orei 20:02, Bankman-Fried a început să meargă spre o cameră laterală. Părinții lui stăteau în fața culoarului central și își așteptau fiul. În urma verdictului, Cohen a declarat într-o declarație că Bankman-Fried „își menține nevinovăția și va continua să lupte cu înverșunare acuzațiile împotriva lui”.

Prietenii s-au întors împotriva lui

Procesul de o lună a fost evidențiat de mărturiile martorilor cheie ai guvernului, inclusiv Caroline Ellison, fosta iubită a lui Bankman-Fried și fosta șefă a Alameda, și co-fondatorul FTX, Gary Wang, care a fost prietenul din copilărie al lui Bankman-Fried din tabăra de matematică. Ambii au pledat vinovați în decembrie pentru multiple acuzații și au cooperat în calitate de martori pentru acuzare. Cea mai mare parte a cazului apărării a fost construită pe mărturia lui Bankman-Fried însuși, care a spus instanței că nu a comis fraudă și nu a furat banii clienților, ci doar a făcut câteva greșeli în afaceri.

Citește și: Se cutremură pământul și în Ialomița

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Doljul, într-un top nedorit. Pe podium, la rata şomajului

Judeţul Dolj se află pe primele locuri din ţară...

ȘTIRI GdS