9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAntony Blinken a sosit în Israel

Antony Blinken a sosit în Israel

Antony Blinken a sosit în Israel pentru discuţii cu Netanyahu, fiind la cea de-a treia vizită de la începutul războiul cu Hamas, relatează CNN.

Secretarul de stat american Antony Blinken a sosit vineri în Israel pentru întâlniri cu prim-ministrul Benjamin Netanyahu şi alţi oficiali israelieni de rang înalt.

Blinken a aterizat la Tel Aviv însoţit de ambasadorul recent confirmat al SUA în Israel, Jack Lew.

În declaraţiile făcute joi înainte de a pleca de la Washington, Blinken a spus că intenţionează să discute cu guvernul israelian despre „campania în curs de desfăşurare împotriva organizaţiei teroriste Hamas” şi despre „măsurile care trebuie luate pentru a proteja civilii”.

De asemenea, el intenţionează să discute, aşa cum a făcut-o şi în vizitele anterioare, despre ostaticii deţinuţi de Hamas şi despre prevenirea unui conflict regional mai amplu.

Continuarea fluxului de ajutor umanitar şi ieşirea din Gaza a civililor care au un paşaport străin constituie un alt punct cheie al discuţiile sale din Israel.

Cea de-a treia prioritate a lui Blinken pentru această vizită este de a discuta despre „ziua de după” încetarea ostilităţilor. Este vorba despre „cum putem stabili condiţiile pentru o pace durabilă şi sustenabilă; o securitate durabilă şi sustenabilă pentru israelieni şi palestinieni deopotrivă”, a explicat el joi.

Citește și: Două persoane rănite pe o trecere de pietoni din Râmnicu Vâlcea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS