19.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateConsultanță de 18 milioane de euro, tocmită în săptămâna Ordonanței austerității. Marele câștigător: un consilier din Guvern

Consultanță de 18 milioane de euro, tocmită în săptămâna Ordonanței austerității. Marele câștigător: un consilier din Guvern

Săptămâna trecută a fost grea pentru sistemul de achiziții publice și pentru autoritățile locale din România. Până vineri seară, când a intrat în vigoare reducerea cheltuielilor, primăriile s-au grăbit să facă achiziții din bani publici. Marele câștigător: un consilier din Guvern, care a demisionat.

Până vineri, 27 octombrie, la ora 18:00, când pachetul de măsuri legislative care limitează cheltuielile publice a fost publicat în Monitorul Oficial, a fost înghesuială mare în sistemul de achiziții publice (SEAP), potrivit romania.europalibera.org.

E locul de unde instituțiile bugetare cumpără servicii și bunuri.

Multe dintre prevederile ordonanței Guvernului privind reducerea cheltuielilor bugetare pe anul 2023 au intrat în vigoare pe loc, în momentul apariției documentului în Monitorul Oficial.

Ordonanța – dezbătută intens, criticată, controversată din august, de când a fost pusă în dezbatere publică– este parte a măsurilor de reducere a deficitului bugetar pentru care Guvernul Ciolacu și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului. Printre achizițiile care nu mai sunt permise instituțiilor bugetare se numără, de pildă, furnituri de birou, reparații curente, consultanță, studii.

Cititi articolul integral pe romania.europalibera.org.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS