18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCum va fi vremea în noiembrie

Cum va fi vremea în noiembrie

Cum va fi vremea în noiembrie. Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pe întreg teritoriul României, în următoarele patru săptămâni. Precipitaţiile vor fi apropiate de limitele lunare, cu anumite excepţii în unele zone şi perioade, când vor fi excedentare, potrivit prognozei emise de ANM, pentru perioada 30 octombrie – 27 noiembrie 2023.

Săptămâna 30 octombrie – 6 noiembrie

Valorile termice vor fi, în săptămâna 30 octombrie – 6 noiembrie 2023, mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în toată ţara, dar mai ales în regiunile vestice şi sud-estice. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice şi nord-vestice, deficitar în sudul şi sud-estul teritoriului. În rest, cantităţile de precipitaţii se vor situa în limite normale pentru această săptămână.

Săptămâna 6 – 13 noiembrie

Temperaturile medii vor fi, în săptămâna 6 – 13 noiembrie 2023, mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile sud-estice şi estice. Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a ţării, cu precădere în vest, nord-vest şi local în centru. Exceptând regiunile sudice, unde cantităţile de precipitaţii se vor situa în limite normale pentru această săptămână.

Săptămâna 13 – 20 noiembrie

Estimările meteorologice pentru săptămâna 13 – 20 noiembrie 2023 arată că temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile ţării, dar mai ales în sud-estul teritoriului. Precipitaţiile vor fi excedentare în majoritatea regiunilor.

Săptămâna 20 – 27 noiembrie

În ultima săptămână de prognoză, respectiv 20 – 27 noiembrie 2023, temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toată ţara. Regimul pluviometric va fi excedentar în sudul, estul şi local în centrul ţării. În restul teritoriului, cantităţile de precipitaţii se vor situa în limite normale pentru această perioadă.

Estimările meteorologice pentru perioada 30 octombrie – 27 noiembrie 2023 sunt realizate de către Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată – ECMWF.

Media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităţilor de precipitaţii este realizată comparativ cu media perioadei 2003 – 2022. ANM precizează că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Citeşte şi: 7 răniți, în urma unui scandal pentru locurile de parcare de la un supermarket

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS