15.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTrei doctorițe rezidente, cercetate pentru că s-au păruit în spital după o discuție pe WhatsApp 

Trei doctorițe rezidente, cercetate pentru că s-au păruit în spital după o discuție pe WhatsApp 

Trei doctorițe rezidente s-au păruit miercuri în Secția de Infecțioase II a Spitalului Județean Oradea. Ele au fost convocate joi dimineață în fața managerului unității. Acesta a dispus trimiterea lor atât în fața Comisiei de Disciplină, cât și a Comisiei de Etică, transmite Bihoreanul.

Scandalul ar fi pornit de la o conversație pe WhatsApp pornită de la admirația uneia față de un medic. Una din colege i-a răspuns că respectivul are un „laptop nașpa”, deci nu ar merita să „se combine” cu el.

„S-au prezentat azi-dimineață, le-am ascultat și apoi am dispus să fie trimise în fața Comisiei de Disciplină și a Comisiei de Etică, pentru că au dat dovadă de o conduită contrară codului etic și au încălcat regulile de disciplină”, a declarat joi managerul SJU Oradea, dr. Gheorghe Carp.

Potrivit acestuia, cazul va trebui soluționat de fiecare dintre cele două comisii „în maximum două/trei săptămâni”. „Dacă ar fi după mine, s-ar putea lămuri în două zile, cu tot cu audieri, redactarea concluziilor și propunerea sancțiunilor”, afirmă managerul.

Ce sancțiuni riscă cele trei doctorițe rezidente

În ce privește sancțiunile, dr. Carp spune că acestea pot varia de la aplicarea unor penalități la salariu până, inclusiv, la desfacerea contractelor de muncă.

„Una dintre doctorițe, să o numim X, a scris pe grupul lor de WhatsApp că-i place de un medic, iar alta, Y, a spus că acesta are „un laptop nașpa”, sugerând să nu „se combine” cu el. A adăugat că dacă X o face, se va purta cu ea ca și cu Z, cu care nu este în relații bune. Așa a aterizat și Z în ceartă”, a relatat dr. Gheorghe Carp. „Nu s-au certat pe vreun pacient…”, a încheiat acesta, ironic.

Citește și: Cum va fi vremea în ultimul weekend de octombrie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS