22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStarea generală a spațiului Schengen, subiect de discuție la Consiliul UE de joi

Starea generală a spațiului Schengen, subiect de discuție la Consiliul UE de joi

Miniștrii de Interne ai statelor membre UE discută joi la Luxemburg, în formatul Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI), despre starea generală a spațiului Schengen, potrivit agendei evenimentului. La Consiliul JAI nu va avea loc un vot privind aderarea României și Bulgariei la Schengen, dat fiind că Austria nu și-a schimbat veto-ul în această chestiune.

Miniștrii de Interne din UE vor discuta despre combaterea criminalității transfrontaliere, în special a traficului de migranți, potrivit agendei oficiale.

România și Bulgaria, prezentare a măsurilor luate în vederea consolidării controlului frontierelor

Reprezentanții României și Bulgariei vor face o prezentare a măsurilor luate în vederea consolidării controlului frontierelor, în scopul informării la zi, potrivit unui comunicat al Ministerului de Interne. Delegația României va fi condusă de secretarul de stat Cătălin Necula, ministrul Cătălin Predoiu fiind bolnav de covid, potrivit comunicatului citat.

România va prezenta rezultatele proiectului pilot derulat împreună cu Comisia Europeană la frontiera cu Serbia, proiect care a vizat îmbunătățirea practicilor în domeniul migrației, azilului și securizării frontierelor externe.

Consiliul JAI va mai discuta despre prevenirea și combaterea abuzului sexual asupra copiilor, dimensiunea externă a migrației și Pactul privind migrația și azilul.

Austria se opune intrării României și Bulgariei în Schengen

Reamintim că Austria se opune intrării României și Bulgariei în Schengen. În ultimele luni, Austria și Germania au reluat controalele la granițe pentru a opri afluxul de migranți, ceea ce pune sub semnul întrebării funcționarea Schengen.

Citeşte şi: Serviciu de informaţii din Europa: Zeci de morţi, nu sute, la spitalul din Gaza

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS