18.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateIsraelul acceptă deschiderea frontierei către Egipt

Israelul acceptă deschiderea frontierei către Egipt

Israelul acceptă deschiderea frontierei către Egipt. Punctul de trecere a frontierei Rafah, dintre Egipt şi Gaza, se va deschide luni la ora 09:00 (06.00 GMT), a anunţat NBC News, citând un oficial palestinian, notează The Guardian, informează News.ro.

Citând o sursă de securitate, ABC News a relatat că punctul de trecere va fi deschis luni pentru câteva ore, fără a oferi detalii.

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat anterior că punctul de trecere va fi redeschis, fără a oferi detalii, după o întâlnire cu preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi.

Egiptul, Israelul și Statele Unite au convenit să permită străinilor aflați în Gaza să treacă prin punctul de trecere a frontierei Rafah în Egipt, a declarat un înalt oficial egiptean. Este vorba însă doar de cetățeni americani, afirmă sursele implicate în negocieri.

Qatarul a fost implicat în negocieri

Oficialul afirmă că Israelul a fost de acord să se abțină de la lovirea zonelor prin care străinii ar trece pe drumul lor din teritoriul palestinian asediat. El adaugă că Qatarul a fost implicat în negocieri și participanții au primit aprobarea grupurilor teroriste palestiniene, Hamas și Jihadul Islamic. Trecerea Rafah este extrem de importantă pentru că este singura.

Citeşte şi: 16 autoturisme şi un microbuz, implicate într-un carambol pe DN1

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS