23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCiolacu, despre românii din Fâşia Gaza: Nu sunt motive de îngrijorare asupra vieţii lor

Ciolacu, despre românii din Fâşia Gaza: Nu sunt motive de îngrijorare asupra vieţii lor

Premierul Marcel Ciolacu a declarat duminică seară că autoritățile române sunt în contact cu românii din Fâșia Gaza. Acesta a precizat că, în acest moment, nu există motive de îngrijoare în privința siguranței lor.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat despre situația românilor din Fâşia Gaza că este vorba de persoane cu dublă cetăţenie, potrivit News.ro.

„Nu a putut nimeni. Absolut nimeni, în acest moment, nu a ieşit din Fâşia Gaza”, a spus şeful Executivului, precizând că „există grupuri, la Celula de criză şi se comunică cu aproape fiecare dintre ei”.

„În momentul în care apelezi la Ambasadă şi la Consulat, automat îţi laşi şi telefonul şi în acest moment a început această comunicare. Dintre cei care au solicitat evacuarea”, a explicat Ciolacu.

„Se comunică permanent cu acest grup de români care a solicitat ajutor“

Premierul nu a dorit să spună dacă aceste persoane au ajuns deja în sud. „Nu are rost să intră în nişte detalii care at putea să le facă rău acestor oameni. Se comunică permanent cu acest grup de români care a solicitat Ministerului de Externe şi României ajutor. Sunt ferm convins că până la urmă vom reuşi, cu toţii suntem angrenaţi”, a spus Ciolacu.

Este o o zonă de conflict cu o dinamică foarte mare

Şeful Executivului a mai spus că este o o zonă de conflict cu o dinamică foarte mare.

„Cred că responsabilitatea noastră este de a păstra calmul şi de a lua deciziile corecte şi foarte bine informate şi de a avea un plan coerent, repet, şi cu celelalte state”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.

„În acest moment nu sunt motive de îngrijorare asupra vieţii lor”, a ţinut să precizeze, arătând că cu toţii speră ca aceşti români să ajungă cât mai repede în România.

Citeşte şi: Biden avertizează că ocuparea Gaza ar fi o „mare greșeală”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS