14.2 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn nou cutremur puternic în Afganistan. Săptămâna trecută au murit peste 2.400 de oameni

Un nou cutremur puternic în Afganistan. Săptămâna trecută au murit peste 2.400 de oameni

Un nou cutremur puternic a lovit, în această dimineață, vestul Afganistanului. Acesta a avut loc în aceeaşi zonă în care o serie de cutremure produse la sfârşitul săptămânii trecute a dus la moartea a peste 2.400 de oameni, transmite DPA, citat de Agerpres.

Deocamdată, bilanţul ultimului seism este de 1 mort şi 35 de răniţi. Conform unui jurnalist local, ambulanţele şi vehicule private continuă să transporte răniţi spre spital. Serviciul Geologic al SUA (USGS), care monitorizează activitatea seismică pe întreg globul, a anunţat că acest seism a avut magnitudinea de 6,3 şi s-a produs la ora 03:36 GMT în apropierea oraşului vestic Herat, lângă epicentrul cutremurelor din 7 octombrie, la o adâncime de aproximativ 8 kilometri.

Un alt cutremur cu magnitudinea de 5,5

O replică de magnitudine 5,5 s-a produs în aceaşi zonă după aproximativ 20 de minute, la o adâncime de 12 kilometri. La 7 octombrie o serie de cutremure cu magnitudini între 4,6 şi 6,3 au lovit această zonă. Acestea s-au produs la o adâncime de aproximativ 10 kilometri. Această serie de seisme s-a soldat cu aproximativ 2.400 de morţi. De asemenea, au fost importante distrugeri materiale. Cel puţin 20 de sate au fost culcate la pământ, conform informaţiilor guvernului afgan. Seismele au fost resimţite şi în Iran, la Mashhad, localitate aflată la 300 de kilometri de epicentru.

Miercuri s-a produs un alt cutremur de magnitudine 6,3 în aceeaşi zonă. Acesta s-a soldat cu un mort şi 153 de răniţi. Alte câteva sate au fost distruse în cel puţin trei districte ale provinciei Herat, conform DPA.

Citește și: Două mari companii auto vor concedia temporar 1.250 de angajați

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS